Koe uusi yle.fi

HUS ei vielä kiirehdi sote-uudistuksen kanssa – toimitusjohtaja kiistää luottamuspulan

Maanantaina kokoontuva HUS:n hallitus ei aio nimetä erillistä työvaliokuntaa tai seurantaryhmää tarkkailemaan uudistuksen etenemistä. Valtiovarainministeriön mukaan uudistuksen valmistellulla on kunnissa jo kiire.

Kotimaa
Aki Lindén
HUSin toimitusjohtaja Aki Lindén.YLE / Aleksi Hakala

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS ei pidä kiirettä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen valmistelussa.

Maanantaina kokoontuva HUS:n hallitus ei aio nimetä erillistä työvaliokuntaa tai seurantaryhmää tarkkailemaan uudistuksen etenemistä.

– Arvioimme, että HUS:n hallituksen työryhmällä ei olisi mitään erityistä roolia vaan meille riittää se, että säännöllisesti kokoontuvaa hallitusta informoidaan näistä asioista. Onhan meillä myös virkamiehet, jotka työstävät asiaa, kertoo HUS:n toimitusjohtaja Aki Lindén.

MTV Uutiset (siirryt toiseen palveluun) kertoi viime viikolla, että etelän maakunnissa ei ole tehty vielä mitään sote-uudistuksen eteen. Taustalla uumoillaan olevan luottamuspula. Valtiovarainministeriön mukaan sote-uudistuksen valmistellulla on kunnissa jo kiire.

Lindén kiistää jyrkästi, että seurantaryhmä aiotaan jättää perustamatta luottamuspulan vuoksi.

– Tällä ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa. Meidän hallitus kokoontuu parikymmentä kertaa vuodessa ja tässä tilanteessa vielä tänä keväänä ei arvioinnin mukaan mitään ryhmää tarvita. Hallitus kokonaisuutena toimii meillä tällaisena ryhmänä, Lindén sanoo.

Lindén ei sulje pois vaihtoehtoa, että seurantaryhmä perustettaisiin myöhemmin.

– On paljonkin mahdollista, että ryhmä tarvitaan ensi syksynä. Silloin valmistelua ruvetaan tekemään niin sanotusti isolla pyörällä. Nyt kaikki on kuitenkin vielä ilmassa. Uudellamaalla ollaan vielä odottavalla kannalla asian suhteen.