Koe uusi yle.fi

SK: Rolls Royce suunnittelee kymmenien miljoonien investointia Raumalle

Potkurivalmistaja Rolls Royce suunnittelee suurinvestointia Raumalle. Kyse olisi lehtitiedon mukaan toimintojen keskittämisestä Raumalle.

talous
Mies tekee töitä Rolls-Roycen tehtaalla Raumalla.
Tapio Termonen / Yle

Muun muassa laivojen potkurilaitteistoja valmistava Rolls Royce suunnittelee suurta investointia Raumalle, kertoo sanomalehti Satakunnan Kansa (siirryt toiseen palveluun). Lehden tietojen mukaan Rolls Royce pyrkii keskittämään yhtiön toimintaa Raumalle.

Rolls Roycen toimitusjohtaja Olli Rantanen ei kerro investoinnin arvoa, mutta kyse on hänen mukaansa joka tapauksessa kymmenien miljoonien eurojen arvoisesta investoinnista.

Ylen saamien tietojen mukaan Rolls Royce aikoo laajentaa toimintaansa telakka-alueella muun muassa uusimalla toimistotilat ja kasvattamalla tuotantotilojensa kokoa myös ylöspäin. Suunnitelmasta on kerrottu myös henkilökunnalle. Uudistustyö voisi alkaa jo kesälomien jälkeen.

Rolls Royce on viime vuosina investoinut Raumalle mutta myös vähentänyt henkilökuntaa. Lokakuussa yhtiö kertoi irtisanovansa Raumalta 86 työntekijää ja toimihenkilöä. Yt-neuvottelujen kohteena oli 450 ihmistä.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Black Friday

Kulutushysteria oli liikaa – osa kauppiaista nousi kapinaan mustaa perjantaita vastaan: "Älä kuluta, osta laatua"

Tampere

Valtion tuki Tampereen monitoimiareenalle varmistui – "Sehän on hieno uutinen"

Egypti

Egyptin media: Ainakin 85 kuollut hyökkäyksessä moskeijaan

Luonto

Borneon orangeilla on toivoa