yle.fi-etusivu

Hiihtoloman menoliikenne alkanut rauhallisesti, ajokeli hyvin vaihteleva

Etelä-Suomessa on perjantaina illalla tavanomaista enemmän liikennettä, kun ensimmäiset hiihtolomalaiset suuntaavat pohjoiseen. Menoliikennettä riittää myös viikonlopulle.

Kotimaa
YLE Keski-Suomi/Jussi Lindroos

Ensimmäiset lomalaiset lähtevät liikenteeseen jo tänään perjantaina iltapäivällä. Myös huomenna lauantaina on liikennettä jopa kolmanneksen tavanomaista enemmän. Varsinainen lomaviikko alkaa Etelä-Suomessa maanantaina.

Tieliikennekeskuksen arvion mukaan varsinaisia ruuhkia ei kuitenkaan ole odotettavissa.

– Helsingin suunnasta kun lähdetään, niin liikennettä riittää kaikilla ulosmenoteillä klo 15 ja 18 välillä. Huomenna aamulla Oulun ja Kemin suunnalla valtatie 4:llä on paljon liikennettä pohjoista kohden, kertoo tieliikennepäivystäjä Timo Rimmi.

Tarkastussoitto klo 18 jälkeen vahvistaa arvion oikeaksi. Liikenne on perjantai-illalta hiljenemään päin, kertoo tieliikennepäivystäjä Liisa Järvinen:

– Sujuvasti mennään joka puolella. Menoliikenne on kulkenut maltillisesti.

Sateet haittaavat liikennettä 

Hiihtolomalaiset saavat varautua illan aikana vaihtelevaan ajokeliin. Sää muuttuu pohjoiseen päin ajettaessa nopeasti.

– Siellä täällä tulee vettä, räntää ja lunta. Eli sadetta tulee kaikissa olomuodoissa ja itäiseen Suomeen ja kaakonkulmalle on luvattu yön aikana enemmänkin lunta, Rimmi kertoo.

Hiihtolomat pidetään porrastetusti kolmen seuraavan viikon aikana. Reilun viikon päästä lomaa vietetään Keski-Suomessa ja viikolla 10 Pohjois-Suomessa.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Lapsiperheet

Miksi olen olemassa ja miksi sisko kävelee liian hitaasti?

20 + 2 syytä soittaa äidille tai isälle töihin

Ranska

Ranskan Le Penin pankkitili suljettiin: Olen "pankkifatwan" uhri

KHL

Näin syntyi Jokereiden KHL-historian nopein maali – Zapolskille jo kauden kahdeksas nollapeli

Sijoittaminen

Makuutatko sinäkin lapsesi rahoja pankkitilillä? Ei kannata – Kysyimme asiantuntijoilta, miten lapsen varat kannattaisi sijoittaa