Pyhtääläisille tarjolla ilmainen kuntoremontti

Terveyspalveluyritys Attendo järjestää Pyhtäällä painonhallintaohjelman. Elämäntapamuutos alkaa Pyhtäällä maaliskuussa ja se on kuntalaisille ilmainen. Kunta toivoo remontin tuottavan pitkän aikavälin säästöjä, kun kuntalaisten terveys kohenee.

Pyhtää
Kuusi ihmistä lähdössä yhdessä juoksulenkille.
Työntekijät voivat lähteä yhdessä juoksulenkille vaikka keskellä työpäivää.Yle

Pyhtääläisiä kannustetaan elämäntapamuutokseen. Terveyspalveluyritys Attendo järjestää Pyhtäällä painonhallintaohjelman, jossa ohjattu ryhmätyöskentely yhdistyy älypuhelinsovelluksella saataviin ravitsemusohjeisiin.

Vastaavan ohjelman Attendo järjesti viime syksynä Puolangalla, jossa 26 paikkakuntalaista pudotti kolmessa kuukaudessa painoaan keskimäärin viisi prosenttia.

Elämäntapamuutos alkaa Pyhtäällä maaliskuussa ja se on kuntalaisille ilmainen. Aloitustilaisuus järjestetään Pyhtään kirjastossa 8.3. kello 17.

Pyhtään sosiaali- ja terveysjohtaja Timo Hokkanen pitää terveyshanketta kannatettavana.

– Me Pyhtäällä uskomme, että tämäntyyppisillä hankkeilla on mahdollista saada pitkän aikavälin kustannussäästöjä, kun aiempaa harvenmpi sairastuu kakkostyypin diabetekseen, tuki- ja liikuntaelinsairaiden määrä vähenee, ihmisten hyvinvointi paranee, sairauspoissaolot vähenevät ja kuntalaiset pysyvät työkykyisinä pidempään.