Junkohalli on jälleen Kemin päättäjien käsissä – ei ole helppo rasti

Kemin Junkohalli on jälleen päättäjien pöydällä. Halli on aiemminkin jakanut päättäjien mielipiteitä, ja kimurantista asiasta on jälleen kyse.

Kemi
Junkohallin katto on hieman notkolla lumen painosta juuri ennen romahdusta.
Yle / Jari Peltoperä

Kemin Junkohallin tulevaisuuden ratkaiseminen on iso haaste kemiläisille päättäjille. Hallin käyttöaste on hyvä ja sitä tarvitsevat niin nuoret kuin liigatasolla ensi vuonna pelaava PS Kemi. Toisaalta hallin pyörittämisen taloudellisia vaatimuksia ei ole kyetty ratkaisemaan.

– Näitä ulottuvuuksia maanantaina kovasti pohditaan, sanoo Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen.

Vielä viime vuonna kaikki näytti hyvältä ja Kemissä valmisteltiin Junko- ja keilahallin fuusiota, joka on nyt kaatunut Junkohalliyhtiön viime tilikauden tappioihin.

– Kieltämättä meillä on taas kerran kimurantti kysymys käsissä Junkohallin osalta. Olimme kovasti ratkaisemassa tätä Liikuntapaikat Oy:n fuusion kautta, mutta kun se suunnitelma kariutui Junkohallin taloudellisesti heikon tilanteen vuoksi, niin nyt olemme taas hiukan vaikean asian äärellä, Nissinen kuvaa.

Ratkaisu haussa maanantaina

Junkohalliyhtiö ehdottaa itse, että keilahalliyhtiö ostaisi Junkohallin.

– Teoriassa on olemassa useita vaihtoehtoja ja se on yksi vaihtoehto. Täytyy muistaa, että Junkohallilla on lähes 300 osakkeenomistajaa eli mikään vaihtoehto ei ole yksinkertainen.

Kemin kaupunginhallitus ja valtuusto käsittelevät Junkohallia maanantaina. Lopullista ratkaisua Junkohallin tulevaisuuteen ei välttämättä saada ihan vielä.

– Maanantaina meillä on päämietinnässä se, ollaanko tulevista takausasioista valmiita edes keskustelemaan ja millä ehdoilla. Sitä täytyy askarrella ensivaiheessa, koska tässä on tietynlaiset aikaikkunat asian ratkaisemiseksi.