Hyppää sisältöön

Rovaniemen kaupungintalossa jatkuu remontti sisäilman parantamiseksi

Rovaniemen kaupungintalon sisäilmasta halutaan pois kuidut, jotka aiheuttavat työntekijöille oireita. Kuituremonttia on tehty jo aiempina vuosia. Nyt ongelman laajuus on kartoitettu uudessa kuntotutkimuksessa.

Rovaniemen kaupungintalon sisäilmasta on löytynyt haitallisia kuituja yli sallitun määrän. Kuidut ovat peräisin eristeenä käytetystä mineraalivillasta.

Tilaliikelaitoksen johtajan Pekka Latvalan mukaan tavoitteena on poistaa kuituongelma koko kaupungintalosta. Jo aiempina vuosina kaupungintalon käytävätiloista on vaihdettu pois ilmastointiputkien eristevillat.

– Kuitu poistetaan vaiheittain yksi käytävä, kerros ja osa kerrallaan kaupungintalosta puhdistamalla kostealla. Viimeisten vuosien aikana määrärahojen puitteissa kaupungintalolla kuituja on jo poistettu käytävistä. Mineraalivillakuitua on myös osassa huoneista, yleisissä tiloissa ja kokoushuoneissa, Latvala sanoo.

Kokonainen siipi kaupungintalosta joudutaan käymään läpi.

Kuntotutkimuksessa otettiin 40 näytettä, joista puolesta löytyi kuituja yli sallittu määrä. Latvalan mukaan näytteet eivät kertoneet "isommasta kosteusvauriosta". Kaupungintalon korjaussuunnitelma valmistuu kuun loppuun mennessä ja tilaliikelaitos tiedottaa silloin lisää remontista.

.
.