Töitä 24 tuntia putkeen: Parturin pääasiana hyväntekeväisyys

Tamperelainen parturi tempaisi Helsingin uuden lastensairaalan hyväksi. Rahaa kertyi odotettua enemmän.

Kotimaa
Parturi_ Late
Matti Vikman / Yle

Hervantalaisessa liikekiinteistössä työskentelee rauhallisen oloinen mies. Takana on tukan leikkuuta lähes kellon ympäri ja mies vain jatkaa yhä uusien asiakkaitten saapuessa paikalle.

Lateksi itseään kutsuva parturi päätti hyväntekeväisyydestä nähtyään kaupassa mainoksen. Siinä luvattiin sentti jokaisesta myydystä tuotteesta lastensairaalalle.

Mies päätti pistää paremmaksi ja ilmoitti somessa tekevänsä töitä 24 tuntia yhteen mittaan. Tavoitteena oli leikata 48 ihmisen tukka jos vain asiakkaita riittäisi.

– Aloitin perjantaina kahdeltatoista ja pääsin käymään vessassa ensimmäisen kerran kello 22 jälkeen, Late kertoo.

Apua toiselta mantereelta

Hervannan parturi-kampaamossa työskentelevä mies ilmoitti aikeestaan joulukuussa. Aikoja varattiin välittömästi eivätkä kaikki halukkaat mahtuneet lopulta palveltavaksi.

Pääsin käymään vessassa ensimmäisen kerran kello 22 jälkeen.

Late, parturi

Moni heistä maksoi Laten toivoman 30 euron summan joka tapauksessa. Kaukaisimmat yhteydenotot tulivat Australian Melbournesta.

– Soittajat valittelivat, etteivät pääse paikalle mutta halusivat silti osallistua keräykseen, mies toteaa.

Laten tavoitteena oli kerätä lastensairaalalle 1440 euroa. Vähän ennen työrupeaman päättymistä rahaa oli koossa yli 1600 euroa.

– Yksi asiakkaista tuli suoraan lentokentältä Kanarian-matkaltaan. Hän oli hyvin ruskea ja väsynyt, Late sanoo.

Tauot jäivät vähiin

Yksi viimeisistä asiakkaista on tullut Hervantaan Ikaalisista. Hän kertoo käyneensä samalla parturi-kampaajalla viimeiset kahdeksan vuotta.

– Olin heti valmis tulemaan kun kuulin keräyksestä. Laten tempaus on hieno juttu, Leena Ikävalko hymyilee.

Syömään Late ei ole juuri ehtinyt tukan leikkuultaan. Ainoa tauko työhön tuli aamuyöstä kun kaksi ajanvarausta peruuntui. Ainakin toinen asiakkaista halusi silti osallistua keräykseen.

– Muutama asiakas toi ruokaa mukanaan. Minulla on nyt syötävää melkein viikoksi, lauantain toiseksi viimeistä asiakasta palveleva Late kertoo.