1. yle.fi
  2. Uutiset

Pohjois-Karjalaan muuttanut Johanna jätti radiojuontajuuden ja innostui hyvinvointialasta

Johanna Hautasaari käänsi uuden lehden elämässään ja muutti perheineen Joensuuhun. Rennot ihmiset, kaunis pohjoiskarjalainen luonto ja terveysasiat innostavat entistä radiojuontajaa.

Pohjois-Karjala
Johanna Hautasaari.
Janne Ahjopalo / Yle

Keravalla kymmenisen vuotta asunut Johanna Hautasaari, 41, on innoissaan uudesta kotikaupungistaan Joensuusta, jossa hän on asunut perheineen nyt puolitoista vuotta.

– Joensuussa on paljon samaa kuin Tampereessa, josta olen lähtöisin. On vettä ja rentoja ihmisiä. Ainoa miinuspuoli on syrjäisyys, jos lähtee vaikka matkalle.

Pohjois-Karjala pitäisi saada paremmin maailmankartalle esimerkiksi hiljaisuutensa ansiosta.

Johanna Hautasaari

Pääkaupunkiseudulla asuessaan Johanna Hautasaari työskenteli radiojuontajana Suomipopilla ja Groove FM:llä. Jo silloin hän innostui hyvinvointitapahtumista.

Äitiysloman aikaan Nelonen Media vähensi väkeään, eikä yhtäkkiä radiotyötä enää ollutkaan freelancerille niin vain tarjolla.

Hyvinvointibrändääjä pyöräyttää sultsinatkin

Mikko-miehen saama työpaikka Pohjois-Karjalan osuuskaupasta matkailu- ja ravitsemisalan toimialajohtajana ja Johannan ensikosketus kansallismaisema Koliin tekivät haaveista totta.

– Koli alkoi tavallaan puhua minulle. Ihmettelin, mikseivät kolilaiset tai joensuulaiset tuntuneet aina huomaavan täkäläisen luonnon kauneutta. Pohjois-Karjala pitäisi saada paremmin maailmankartalle esimerkiksi hiljaisuutensa ansiosta.

Johanna on nyt samassa työpaikassa miehensä kanssa tapahtumatuottajana kehittämässä pohjoiskarjalaista hyvinvointibrändiä. Ja juontajuus kulkee mukana erilaisissa tapahtumissa.

Naisen omassa elämässä terveyteen panostaminen näkyy joogaamisena, meditoimisena ja ravinnossa tuoreina raaka-aineina. Karjalainenkin ruoka maistuu.

– Pyöräyttelen jo sujuvasti karjalanpiirakat ja sultsinat itse, naurahtaa kolmen lapsen äiti Johanna Hautasaari.

Lue seuraavaksi