1. yle.fi
  2. Uutiset

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja mäkihypyn tilasta: "Huonommin ei voisi enää mennä"

Vuoden päästä Lahdessa järjestetään hiihdon MM-kisat, mutta mäkihypyn tulokset eivät vakuuta. Yhdistetyn ja maastohiihdon osalta olen täysin luottavainen siihen, että menestystä tulee, vakuuttaa Suomen Hiihtoliiton Mika Kulmala.

urheilu
Suomen Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala.
Kirsti Pohjaväre / Yle

Suomen Hiihtoliiton budjetti on kestänyt hyvin ja tulos ollut jopa voitollinen pari viimeistä vuotta. Alijäämä onkin aiemmilta vuosilta kertynyt sen verran, ettei vaihtoehtoja ole ollut. Sen sijaan urheilijoiden tuloksissa suunta on ollut surullisempi.

– Valitettavasti kärkitulokset eivät vielä tyydytä Suomen kansaa, mutta tänä viikonloppunakin on hyvä tilaisuus paikata tilannetta, muistuttaa Suomen Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala.

Hänen mielestään paniikkinappulan painamiseen ei ole syytä

– Paitsi ehkä mäkihypyssä. Se tilanne on ollut huono jo pari vuotta. Yhdistetyn ja maastohiihdon osalta olen täysin luottavainen siihen, että menestystä tulee. Tottakai markkinoinnin kannaltta top 3 sijoitukset ovat parempia kuin top 30.

Negatiivinen kierre katkaistava

Mikä sitten on syynä mäkihypyn alati heikkeneviin tuloksiin? Ei ainakaan rahapua, sanoo Kulmala.

– Negatiivinen kierre on aiheuttanut lisää negatiivista kierrettä. Nyt tuntuu, että ollaan sellaisen montun pohjalla, että sieltä on vaikeaa nousta. Uskon,että tästä lähtee hyvä nousukierre vielä vuoden päähän. Oikeastaan huonommin ei voi enää mennä, Kulmala tiivistää.

Keppi ei mäkyhypyssä ainakaan auta – ei, vaikka kuinka ärjyisi murjoisi ja polkisi jalkaa.

Mika Kulmala

Valmentajanvaihdoksista Kulmala on vielä vaitonainen, mutta myöntää, että tilanne vaatii ruotimista.

– Jos meillä olisi joku kikka, joka tiedettäisiin, kyllä me se oltaisiin tehty. Nyt on analyysin ja suunnittelun paikka. Meillä on kuukausi, puolitoista aikaa tehdä mahdollisimman hyvä kokonaisuus tulevalle parille vuodelle kotikisoihin.

– Keppi ei mäkyhypyssä ainakaan auta – ei, vaikka kuinka ärjyisi murjoisi ja polkisi jalkaa. Sen [onnistumisen] pitää tulla rentouden ja hyvän fiiliksen kautta, Kulmala tunnelmoi.

Lue seuraavaksi