Suuri maanvajoama ilmestyi Saksassa – rakennusten osia repesi syvyyteen

Silminnäkijöiden mukaan ensin kuului ryminää, sitten maahan repesi kaksi reikää. Ne kasvoivat yhteen arviolta 40–50 metriä syväksi kuopaksi, jonne on romahtanut osia kahdesta rakennuksesta. Samalle paikalle syntyi noin kuusi vuotta sitten pienempi maanvajoama.

Ulkomaat
Maanvajoama reunoilla on kaksi rakennusta, joista osa on sortunut kuoppaan.
Maanvajoama syntyi perjantai-iltana ja kasvoi nopeasti. Kuva on otettu lauantaina. Jessica Piper / Nordhausenin kaupunki / EPA

Keski-Saksassa Nordhausenin kaupungissa on syntynyt suuri maanvajoama, joka on romahduttanut osia kahdesta rakennuksesta. Asiasta kertovat yleisradioyhtiö MDR (siirryt toiseen palveluun) ja sanomalehti Thüringer Allgemeine (siirryt toiseen palveluun).

Kukaan ei loukkaantunut, kun maanvajoama ilmestyi äkillisesti perjantai-iltana. Silminnäkijöiden mukaan ensiksi kuului ryminää ja sitten maahan repesi kaksi reikää, MDR kertoo. Ne kasvoivat nopeasti ja yhdistyivät yhdeksi suureksi kuopaksi, jonne romahti osa läheisestä toimistorakennuksesta.

Lauantaina perään romahti osa toisestakin rakennuksesta. Kuoppa täyttyi nopeasti vedellä.

Thüringer Allgemeinen mukaan poliisi yritti lauantaina luodata maanvajoaman tarkkaa syvyyttä helikopterin avulla, mutta turhaan. Ensimmäisten arvioiden mukaan vajoama olisi 40–50 metriä syvä. Halkaisijaltaan se on noin 30-metrinen.

Vajoaman täyttäminen soralla on määrä aloittaa maanantaina. MDR:n mukaan asiantuntijat lähtevät siitä, että dramaattisen vajoaman syynä on todennäköisesti 100–150 metrin syvyydessä olleen onkalon romahtaminen.

Erityisen poikkeuksellisen tapauksesta tekee se, että lähestulkoon samalle paikalle oli ilmaantunut pienempi maanvajoama vuonna 2010. Tuolloin kuoppaan vajosi lumiaura kuljettajineen. Kuljettaja pelastui vahingoittumatta.