Koe uusi yle.fi

Valoisuus ja hyvä tarina tuovat muotokuvalle kisamenestystä

Muotokuvan tasapainoisuus on yksi kriteeri, kun raati pohtii parasta kuvaa Vuoden muotokuvaaja -kisassa. Porissa studiotaan pitävä Johanna Sjövall on valittu Vuoden Muotokuvaajaksi 2016. Hän sai tuomaristolta kiitosta muun muassa valon käytöstä.

kulttuuri
Johanna Sjövallin kuva minihevosesta rannalla
LilliputtiJohanna Sjövall

Porilainen Johanna Sjövall on voittanut Vuoden muotokuvaaja -kisan. Sjövall palkittiin Suomen Ammattivalokuvaajat -yhdistyksen kevätkokouksessa viikonvaihteessa Tampereella.

Ulvilalainen Johanna Uusitalo sijoittui kolmanneksi ryhmäkuvasarjassa ja sai kunniamaininnan lapsikuvasarjassa.

Kisaan joutuu skarppaamaan

Vuoden Muotokuvaajaksi selviytyy kuvaaja, jonka viiden kuvan kokonaisuus saa eniten keskiarvollisia pisteitä laadukkuudellaan ja yhtenäisyydellään. Tuomariston mukaan Johanna Sjövall oli jo pistesijoitukseltaan ylivoimainen.

Kuvat muodostivat parhaan ja ehjimmän sarjan. Kokonaisuus oli valintaperustelujen mukaan mietityin: se oli tasapainoinen ja tasalaatuinen, kuvissa oli valoa ja tarina.

– Tämä on itselleni todella iso juttu. Palkinnon lisäksi kisoissa on hienoa se, että tulee skarpattua normaalia enemmän ja mentyä rivan yli. Asiantuntevan raadin palaute on myös arvokasta, Sjövall hehkuttaa.

Johanna Sjövall on parina edellisenä vuotena sijoittunut kisassa hopealle.