Kymenlaaksoon osui viikonlopun runsain lumisade – tuhansia talouksia sähköttä

Kouvolan Anjalassa lumimäärä on kasvanut perjantaista lähtien 30 sentillä ollen nyt lähes puoli metriä. Tykkylumi on katkonut sähköjä tuhansilta talouksilta.

Kotimaa
Lumipeitettä Puumalassa
YLE / Petteri Löppönen

Perjantaina Kouvolan Anjalassa lumen paksuus oli 18 senttiä ja se on kasvanut viikonlopun aikana 30 senttiä ollen nyt lähes puoli metriä. Lumi on raskasta ja märkää ja tykkylumen takia puut ovat taipuneet sähkölangoille.

Kymenlaakson Sähköverkon ongelmat alkoivat sunnuntaina, jolloin sähköttömiä asiakkaita oli pahimmillaan lähes 2500. Maanantaiaamuna sähköttömien talouksien määrä oli yli kaksinkertaistunut.

Kuuden aikaan sähköttömiä talouksia oli yli 5000. Pahimmat alueet ovat rannikolla linjalla Pernaja-Pyhtää-Ruotsinpyhtää-Ruotsinkylä. Myös osa saariston asukkaista on ilman sähköä Pyhtäällä, Ruotsinpyhtäällä ja Kotkassa.

Kymenlaakson Sähköverkon käyttöpäällikkö Harri Nummenpään mukaan aamulla hälytetään lisää apuvoimia korjaamaan vahinkoja metsässä. Hän varoittaa, että sähköverkossa voi olla ongelmia koko viikon ajan.

Nummenpää toivoo, että ihmiset ilmoittaisivat puista, jotka ovat taipuneet sähkölangoille.

Ilmatieteenlaitoksen mukaan lähivuorokauden aikana lunta tulee vielä muutama sentti, mikä ei ainakaan helpota tilannetta.