Koe uusi yle.fi

Euroopan suurin kenkäketju Deichmann harkitsee tuloa Suomeen

Saksalainen kenkäjätti Deichmann selvittää parhaillaan mahdollisuuksia laajentua Suomeen. Kovassa kasvussa oleva yhtiö ilmoittaa Ylelle, että se ei vielä voi vahvistaa mutta ei kieltääkään suunnitelmiaan. 23 Euroopan maassa toimiva Deichmann myi viime vuonna yhtä paljon kenkiä kuin suomalaiset ostavat 24 vuodessa.

talous
deichmann
Deichmann

Deichmannin perheen omistama yhtiö ilmoittaa perustavansa tänä vuonna lähes 170 uuttaa myymälää. Näissä laskelmissa Suomi ei ole mukana, mutta Suomikin kiinnostaisi. Asiaa tutkitaan parhaillaan, kerrotaan yhtiön laajentumisesta vastaavasta johdosta.

– Juuri nyt emme voi vielä varmuudella vahvistaa emmekä kieltää, koska analyysi on vielä kesken, vastaa Deichmann-Gruppe tiedusteluun sähköpostilla.

Deichmann ilmoittaa analysoivansa markkinatilannetta parhaillaan muutamassa muussakin Euroopan maassa ja palaavansa asiaan, kun suunnitelmat selviävät. Pohjoismaista Deichmann toimii jo Ruotsissa ja Tanskassa, Baltian maista Liettuassa.

Yli kahdeksan prosentin kasvussa viime vuonna ollut Deichmann myi viime vuonna yli 172 miljoonaa kenkäparia. Koosta saa käsityksen, kun vertaa sen myyntiä koko Suomen kenkämyyntiin. Suomessa kokonaiskenkämyynti on viime vuosien ollut lähes muuttumaton 630 miljoonaa euroa.

Kappalemääräisesti Deichmann myy vuodessa saman verran kenkiä kuin suomalaiset ostavat 24 vuodessa. Pelkästään Saksassa se myy kymmenen kertaa enemmän kenkiä vuodessa kuin suomalaiset ostavat yhteensä.

Suomessa 11 prosenttia kengistä ostetaan netistä. Myös Deichmann toimii verkossa, mutta on silti laajentanut myymälöidensä määrää viime vuonna eri puolilla Eurooppaa yli sadalla kenkämyymälällä.

Deichmannin perheen kokonaan omistama yhtiö on perustettu 1913. Sillä on yli 37 300 työntekijää.