Kuukanniemen vesijohtovedestä ei ole löytynyt ulosteperäisiä bakteereja – tutkimukset jatkuvat edelleen

Ruoanlaittoon ja juotavaksi käytettävää vettä on keitettävä edelleen Kuukanniemen pohjoisosassa sekä Riihipellon alueella. Muualla vettä voi käyttää normaalisti.

Kuukanniemi, Lemi
Mies ottaa vettä kanisteriin.
Tommi Parkkinen/Yle

Juomiseen ja ruoanlaittoon käytettävä vesi on edelleen keitettävä Lemin Kuukanniemen pohjoisosassa. Keittokehotus koskee myös Riihipellon aluetta. Vettä on keitettävä vähintään viiden minuutin ajan.

Veden keittokehotus jatkuu niin kauan, kun vedestä on otettu kaikki näytteet ja ne on tutkittu. Käytännössä vettä on keitettävä vielä useita päiviä.

Muualla Kuukanniemen alueella vettä voi käyttää normaalisti.

Näytteitä otetaan vielä alkuviikolla

Lappeenrannan seudun ympäristötoimi otti Kuukanniemen vesijohtoverkostosta näytteitä sunnuntaina. Osasta näytteistä on saatu alustavat tulokset ja niiden mukaan vedessä ei ole ulosteperäisiä bakteereja.

Tutkimukset kuitenkin jatkuvat edelleen ja näyttenottoa jatketaan maanantaina sekä tiistaina.

Näytteiden tutkimustulokset valmistuvat lopullisesti noin kolmen päivän kuluttua näytteenotosta. Lappeenrannan seudun ympäristötoimi tiedottaa tuloksista erikseen.

Ylläpitoklooraus jatkuu

Kuukanniemessä hajosi vesiputki viemäriputken korjaustyömaalla viime viikolla ja verkostoveteen päätyi jätevettä.

Koko Kuukanniemen alueella jatketaan vielä ylläpitokloorausta.

Väliaikainen käyttöveden jakelupaikka on edelleen käytössä Kuukanniemen entisen koulun tontilla. Jos vettä sisältävä kärry ei ole paikalla, niin sitä ollaan täyttämässä.