106-vuotias Virginia McLaurin pääsi Valkoiseen taloon ja tanssi Obamoiden kanssa – "Kun kasvan aikuiseksi, haluan olla kuten sinä"

Valkoisessa talossa ja julkisissa kouluissa ympäri Yhdysvaltoja on helmikuussa vietetty Mustan historian kuukautta. Sen tarkoituksen on juhlia afro-amerikkalaista kulttuuria ja sitä, kuinka se on rikastuttanut ja vahvistanut Yhdysvaltoja.

Ulkomaat
Uutisvideot: 106-vuotias Virgia McLaurin tanssi ilosta päästyään Valkoiseen taloon
Uutisvideot: 106-vuotias Virgia McLaurin tanssi ilosta päästyään Valkoiseen taloon

Valkoinen talo julkaisi sunnuntaina videon, jossa Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ja hänen puolisonsa Michelle Obama tanssittavat Valkoisessa talossa poikkeuksellisen pitkään ikään ehtinyttä vierasta, 106-vuotiasta Virginia McLaurenia.

Tai oikeamminkin, pikkuinen McLauren tanssittaa presidenttiparia, joka ei meinaa uskoa vieraastaan pursuavaa energiaa.

– Kun kasvan aikuiseksi, haluan olla kuten sinä, Michelle Obama toteaa sitkeälle McLaurinille.

Presidentti Obama on puolestaan heti vierailun alussa jäädä toiseksi McLaurinin vauhdille, tämän kiiruhtaessa tervehtimään Yhdyvaltojen ensimmäistä naista.

Salamavalojen välkkyessä, presidenttiparin keskellä seisova McLaurin toteaa, ettei hän uskonut elävänsä tarpeeksi pitkään päästäkseen Valkoiseen taloon.

– Olen niin onnellinen. Mustaihoinen presidentti, mustaihoinen puoliso... ja minä olen täällä juhliakseni mustien historiaa, McLaurin sanoo.

– Me olemme iloisia, kun olet vieraanamme, Michelle Obama vastaa.

McLaurinin vierailu Valkoiseen taloon oli osa Mustan historian kuukautta (siirryt toiseen palveluun), jota on Valkoisen talon lisäksi juhlittu helmikuussa muun muassa kouluissa ympäri Yhdysvaltoja. Sen tarkoituksen on juhlia afro-amerikkalaista kulttuuria.

Ovet Valkoiseen taloon aukenivat vuonna 1909 syntyneelle Virginia McLaurinille runsaan vuoden yrittämisen jälkeen. Viimeviikkoinen vierailu oli sinnikkään McLaurenin unelmien täyttymys.

– En uskonut, että eläisin nähdäkseni värillisen presidentin. Olen niin onnellinen, McLaurin kertoo Youtubeen joulukuussa 2014 ladatulla videolla. McLaurenin virallista anomusta (siirryt toiseen palveluun) saada kutsu Valkoiseen taloon vauhditti myös Facebook-sivu (siirryt toiseen palveluun).

Lähteet: Reuters