Valtio palautti puoli miljoonaa nuorten syrjätymistä ehkäisevään valmennukseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on palauttanut puoli miljoonaa euroa syrjäytymisvaarassa olevien nuorten Nuotta-valmennukseen. Vuoden vaihteessa näytti, että tuki leikataan kokonaisuudessaan.

Kotimaa
Satasen seteleitä.
Jyrki Lyytikkä / Yle

Opetus- ja kulttuuriministeriö on palauttanut osan valtakunnallisen Nuotta-valmennuksen tuesta. Valtion tuki syrjäytymisvaarassa olevien nuorten Nuotta-valmennuksille nuorisokeskuksissa oli jäämässä kokonaisuudessaan pois tälle vuodelle.

Opetus- ja kulttuuriministeriön nyt myöntämä tuki on 500 000 euroa, mikä jakautuu Nuotta-valmennusta tarjoavien nuorisokeskusten kesken. Tuki on kuitenkin puolittunut viime vuodesta.

– Siinä mielessä syytä suureen iloon ei ole. Ratkaisu on kuitenkin parempi, kuin toimivan työmuodon katoaminen kokonaan, sanoo Nuorisokeskus Anjalan nuorisotyön johtaja Pasi Hedman tiedotteessa.

Nuorisokeskuksissa on eletty alkuvuosi epävarmuudessa, kun niissä on odotettu valtion viimeistä päätöstä. Nuorisokeskus Anjalassa on voitu muista nuorisokeskuksista poiketen järjestää Nuotta-valmennusta noin 50 nuorelle yrityssponsorien ansiosta.

Vaikka valtio palauttaa osan tuesta, ei valmennuksia pystytä järjestämään tänä vuonna yhtä paljon kuin viime vuonna.