1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Susanna Huovinen

Nettistudio: Huovinen ja Honkonen uskovat puun riittävän biotuotetehtaan avaamisen jälkeen

Puun tarve kasvaa merkittävästi, kun Äänekosken biotuotetehdas valmistuu. Kansanedustajat Susanna Huovinen (SDP) ja Petri Honkonen (kesk.) uskovat, että puuta metsissä riittää teollisuuden tarpeisiin tehtaan käynnistymisen jälkeenkin. Kansanedustajat keskustelivat aiheesta maanantaina Yle Jyväskylän Nettistudiossa.

Yle Keski-Suomi Nettistudio: Nettistudio: Huovinen ja Petri Honkonen uskovat puun riittävän
Yle Keski-Suomi Nettistudio: Nettistudio: Huovinen ja Petri Honkonen uskovat puun riittävän

Susanna Huovinen kantaa huolta metsäluonnon monimuotoisuuden säilymisestä hakkuiden kasvaessa. Petri Honkonen uskoo puukaupan vauhdittuvan metsätiloja yhdistämällä.

– Hallitushan pyrkii muun muassa metsätilojen sukupolvenvaihdosta kehittämällä ohjaamaan siihen suuntaan, että metsätilat eivät pirstoutuisi samaan tapaan kuin ne ovat tähän asti pirstoutuneet. Toimenpiteet ovat varmasti tosi tärkeitä, jotta saadaan puumarkkinat toimimaan. Metsäyhtiötkin ovat tähän tomerasti puuttuneet ja kehittäneet erilaisia puukaupan malleja.

Huovinen ei ole huolissaan puun riittävyydestä teollisuuden lisääntyessä. Honkonen viittaa tuoreimpiin selvityksiin ja tutkimuksiin, jotka osoittavat, että kasvu riittää kattamaan puuraaka-aineen rittävyyden.

Susanna Huovinen nostaa teollisuuden tarpeista huolehtimisen rinnalle luonnon monimuotoisuuden ja sen säilymisen.

– Suomella on siinä iso haasteensa. Pitää olla suojelukohteita, joista huolehditaan hyvin. Sellaista tulevaisuutta en halua nähdä, että taloutta edistetään sillä keinoin, että unohdetaan luontoarvot, linjaa Huovinen.