Koe uusi yle.fi

Stubb ihmettelee Rinteen hämmennystä sotilaallisesta yhteistyöstä

Stubbin mukaan Rinteen pitäisi tietää, mitä edellisen hallituksen aikaan linjattiin. Rinne vaati eilen sunnuntaina MTV:n nettikolumnissa hallitukselta selvitystä ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Stubb muistuttaa, että laaja-alainen transatlanttinen yhteistyö ja kumppanuus Naton kanssa on kirjattu myös Sipilän hallituksen ohjelmaan.

politiikka
Alexander Stubb
Valtiovarainministeri Alexander Stubb.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb ihmettelee oppositiopuolue SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen hämmennystä Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisesta linjasta.

Rinne kirjoitti eilen, että puolustusministeriön uudet sotaharjoitukset ja amerikkalaisten sotakoneiden kutsuminen Suomeen ovat herättäneet kysymyksiä ja epätietoisuutta Suomen linjasta.

"Selvyyttä ei ole tahtonut tulla edes siihen, kenen aloitteesta harjoitukset toteutuvat ja mihin niillä pyritään. Puolustusministeriön uudet suunnitelmat mitä ilmeisemmin poikkeavat edellisen hallituksen aikaisista linjauksista."

Rinne vaatii nyt hallitukselta ulko- ja turvallisuuspoliittistya selvitystä.

Stubb näpäyttää Rinnettä muistuttamalla tämän olleen edellisen, Stubbin hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan jäsen.

"Näin ollen hänen pitäisi tietää, mistä siellä on linjattu. Siitä, että Suomi tiivistää kansainvälistä yhteistyötä ja osallistuu sotilaallisiin harjoituksiin."

Stubb myöntää, että eduskuntaan pitäisi lähettää tietoa tiiviimmällä tahdilla.

Stubb vastasi blogissaan (siirryt toiseen palveluun) Rinteen MTV:n kolumnissa (siirryt toiseen palveluun) esittämään kritiikkiin.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Tehtävänä tulevaisuus

Goodbye, kuukkelimetsä: Hakkuukiistat palasivat Suomeen, kun biotalous jauhaa puuta rahaksi

Ilmoitus laukauksista

Lontoon joukkohysteria: Poliisi etsii asemalaiturilla olleita miehiä

Egyptin moskeijahyökkäys

Egyptin presidentti julisti suruajan: "Moskeijaisku kostetaan äärimmäisellä voimankäytöllä"

NHL

Jere Lehtisestä tuli neljäs suomalaispelaaja, jonka pelipaita nostettiin NHL-hallin kattoon