Alvar Aallon suunnittelema kirkko jo osittain käyttökiellossa – sulamisvesi pilasi kellarin

Ulkorappaukset karisevat ja kellarikerros on käyttökiellossa. Remontti Imatralla sijaitsevaan kirkkoon maksaisi yli kaksi miljoonaa euroa.

kulttuuri
Kolmen Ristin kirkko
YLE

Imatran Kolmen ristin kirkko on pikaisen korjauksen tarpeessa. Ongelmia koko rakennukselle aiheuttaa ullakko, josta puuttuu tuuletus.

– Kun ullakko lämpiää, lähtevät jäät katolta liikkeelle ja repivät räystäät mennessään, sanoo Imatran seurakunnan kiinteistöpäällikkö Jari Nousiainen.

Kaksi räystästä on korjattu, vesikaton tuuletusta varten kirkkoon on asennettu tilapäinen poistopuhallin ja kellaria on kuivatettu jo puolen vuoden ajan. Sulamisvesien pilaama kellarikerros on käyttökiellossa.

Korjaussuunnitelma valmistuu

– Kirkkosali tutkittiin pari vuotta sitten, eikä sieltä löytynyt mitään epäilyttävää, kertoo Nousiainen. Jumalanpalvelukset on pidetty normaalisti.

Kirkolle laaditaan parhaillaan korjaussuunnitelma. Imatran seurakunnan apuna on sama arkkitehtitoimisto, joka vastasi Aallon suunnitteleman Viipurin pääkirjaston saneerauksesta.

– Jos rahoitus järjestyy, korjaukset voitaisiin aloittaa tulevana kesänä, sanoo Nousiainen.

Kolmen Ristin Kirkko
Yle

Rakenteellisten korjausten yhteydessä on tarkoitus uusia myös sähköt ja talotekniikka.

Kirkkohallitukselta anottu rahoitusta

Kolmen ristin kirkon korjauskustannusten arvioidaan nousevan yli kahden miljoonan euron.

Imatran seurakunta on hakenut kirkkohallitukselta rahoitusta korjauskustannuksiin. Kirkkohallituksen päätöstä odotetaan kevään aikana.