Yli 100 uutta opiskelija-asuntoa ammattikorkeakoulun kulmille Visamäkeen

Hämeenlinnan seudun opiskelija-asuntosäätiö lähtee toistaiseksi suurimpaan rakennushankkeeseensa. Säätiö rakennuttaa kaikkiaan 101 opiskelija-asuntoa Hämeen ammattikorkeakoulun tuntumaan moottoritien läheisyyteen Visamäkeen. Rakentamiseen lähtevää aluetta Hattelmalan Visamäessä pidettiin 1990-luvulla muinaispeltona eikä sille sallittu rakentamista.

opiskelija-asunnot
Opiskelija-asuntoja Visamäessä
Hämeenlinnan opiskelija-asuntosäätiö

HAMK keskittää Hämeenlinnassa toimintojaan Visamäkeen Hattelmalaan. Samoin tekee myös Hämeenlinnan seudun opiskelija-asuntosäätiö (siirryt toiseen palveluun). HOPS aloittaa kesällä seitsemän uuden rivitalon rakennuttamisen opiskelijoille.

101 uutta asuntoa valmistuu kesällä 2017. Silloin opintonsa aloittavat pääsevät muuttamaan uusiin asuntoihin. Opiskelija-asuntosäätiön toiminnanjohtaja Matti Niemelä on tyytyväinen uusien asuntojen sijaintipaikkaan. Ne tulevat Hämeenlinnan näköalapaikalle moottoritien varteen, kaupungin ydinkeskustan tuntumaan.

– Meillä on Visamäentiellä ennestäänkin hieman samantyylisiä asuntoja tien toisella puolella. Opiskelijamäärä on lisääntynyt ja lisääntyy jatkossakin – aluehan on tosi hyvä, lähellä Hamkin oppilaitoksia, kertoo toiminnanjohtaja Matti Niemelä.

Rakennettavaa aluetta Visamäessä pidettiin 1990-luvulla muinaispeltona ja sille ei sallittu rakentamista. Nyt alue on saanut kuitenkin laillisen asemakaavan ja opiskelija-asuntosäätiö pääsee ensimmäisenä toteuttamaan asuntoja alueelle.

Suuret odotukset Visamäen kampuksen vetovoimasta

Opiskelija-asunnot tulevat alueen pohjoispäähän, lähimmäs kaupunkikeskustaa. Alueen eteläosaan ammattikorkeakoulun tuntumaan on kaavoitettu korkeampia rakennuksia. Alueelle on luvassa myös uusi kauppa.

Näin suurta opiskelija-asuntojen lisäystä kerralla Hämeenlinnassa ei ole aiemmin nähty.

Matti Niemelä

– Toivomme, että siitä muodostuu oikein viihtyisä asuinalue. Tämä on suurin rakennushankkeemme: näin suurta opiskelija-asuntojen lisäystä kerralla Hämeenlinnassa ei ole aiemmin nähty, kertoo toiminnanjohtaja Matti Niemelä.

Kun uudet opiskelija-asunnot valmistuvat loppukesästä 2017 Visamäkeen, opiskelija-asuntosäätiö luopuu samalla Idänpäässä olevista opiskelija-asunnoista. Ne sijaitsevat aika kaukana ammattikorkeakoulun pääkampukselta, jolle toimintaa nyt keskitetään. Myös Hamk valmistelee lisärakennuksen toteuttamista kirjaston ja ruokalan tuntumaan.

Hämeenlinnan opiskelija-asuntosäätiö hakee parhaillaan urakoitsijoita seitsemälle rivitalolleen. Rakennustöiden odotetaan alkavan kesäkuussa. Alustavat kustannusarvio ilman veroja on 7 - 7,5 miljoonaa euroa. Summa tarkentuu urakkalaskennoissa, kertoo Niemelä.

Päivitetty 24.2.2016 klo 11.14: Kerroimme aiemmin, että HOPS rakennuttaa 101 opiskelijayksiötä. Asunnoista kuitenkin 76 on yksiöitä, 20 kaksioita ja 5 kolmioita.