Joukko yritysjohtajia varoittaa: Brexit vaarantaisi työpaikkoja

EU:n jäsenenä Britannia on vahvempi, turvallisempi ja paremmassa asemassa, kirjoittavat yritysjohtajat sanomalehti The Timesissä. Joukosta kuitenkin puuttuu paljon suuria työllistäjiä.

talous
Joukko valtionpäämiehiä ja EU:n korkeita virkamiehiä istuu pöydän takana ja keskustelee. Britannian pääministeri David Cameron on paitahihasillaan, kravatti kaulassa, muilla herroilla on puvuntakit päällä.
David Cameron ja muita EU-johtajia neuvotteluissa Britannian EU-jäsenyyden uusista ehdoista.Martin Meissner / Pool / EPA

Britannian ero EU:sta vaarantaisi työpaikkoja ja Britannian talouden, kirjoittaa joukko Britannian suurimpien yritysten johtajia sanomalehti The Timesissa.

Allekirjoittajina on parisataa liike-elämän vaikuttajaa ja yli kolmasosa Britannian sadan suurimman yrityksen johtajista. Mukana on johtajia muun muassa ase-, ilmailu- ja turvallisuusalan BAE Systemsistä, energiayhtiö BP:stä, teleoperaattori Vodafonesta ja vähittäiskauppaketju Asdasta.

He asettuvat kirjoituksellaan tukemaan pääministeri David Cameronin neuvottelemaa sopimusta Britannian EU-jäsenyysehtojen uudistamisesta.

– EU:n jäsenenä Britannia on vahvempi, turvallisempi ja paremmassa asemassa, johtajat kirjoittavat.

– EU:sta eroaminen estäisi investointeja, uhkaisi työpaikkoja ja vaarantaisi talouden.

Arvostelijat ovat ehtineet huomauttaa, että allekirjoittajien joukosta puuttuu paljon suuria työllistäjiä kuten Tesco, Barclays ja Sainsburys.

Jotkut mukana olevista yritysjohtajista myös allekirjoittivat kirjoituksen omissa nimisssään, eivät yrityksensä puolesta.

Britit äänestävät EU-jäsenyydestä kesäkuun 23. päivänä.