Elina Gustafsson tähtää olympialaisiin: "Muuten en jaksaisi ottaa köniin joka päivä"

Suomen mestaruuden voittaminen ei tunnu Elina Gustafssonin vyöllä miltään. Hänen mielessään ovat kovemmat päänahat. Tänä vuonna porilaisnyrkkeilijä hakee kansainvälistä kokemusta MM-kisoista. Suurin tavoite siintää kuitenkin Tokion olympialaisissa.

urheilu
Elina Gustafsson
Kati Rantala / Yle

Elina Gustafsson pakkasi laukkunsa heti SM-kisojen jälkeen ja suuntasi katseensa kohti kansainvälisiä vastustajia. Hän harjoittelee tämän viikon englantilaisnyrkkeilijöiden kanssa Lontoossa.

– Kunnon vastusta joutuu hakemaan ulkomailta. Englantilaiset ovat kovia lyömään. Voi olla, että tulen ensi viikolla tukka kipeänä takaisin. Mutta voitotkin tuntuvat paremmilta, kun joutuu tekemään kovasti töitä.

Erityisesti Gustafsson haluaa kohdata tällä viikolla uusia tyylejä.

– Vastustajat ovat onneksi tuntemattomia. Uudet tyypit ja tyylit kehittävät. Itse olen sellainen vastaiskijä ja aika kova liikkumaan. Tykkään kyllä lyödäkin ja hakeutua lyöntitilanteisiin.

Tokiossa parhaassa iässä

SM-nyrkkeilyissä oli Elina Gustafssonin mukaan aika vähän kovatasoisia vastustajia. Lähes 40 naisen joukosta vain muutama on pärjännyt kansainvälisellä tasolla. Siksi porilaisnaisen ajatukset ovat Suomen rajojen ulkopuolella. Hän ottelee tänä keväänä MM-kilpailuissa. Sekään ei silti riitä.

– Kyllähän kansainvälinen mitali MM-kisoista lämmittäisi. Tavoitteeni on kuitenkin olympialaisissa. Rio tulee liian pian, mutta Tokiossa aion olla vuonna 2020.

Päämäärä on selvillä. Nyt pitää vain tehdä töitä.

– Tässä on monta vuotta aikaa kehittyä ja hankkia kansainvälistä kokemusta. Tavoitteita on pakko olla. Muuten en jaksaisi ottaa köniin joka päivä. Tähän hommana pitää olla palo. Pistän itseni likoon täysillä ja olen Tokiossa parhaassa naisnyrkkeilijäiässä.