1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. luonto

Nyt sitä on, ilmaista materiaalia! – Marjut punnersi pihalleen jättilumipallot

Voihan sitä valittaa, että on märkää, kylmää ja takertuvaa lunta. Vaihtoehtoisesti voi varustautua toppahousuilla, takilla, kaulahuivilla, pipolla ja kunnon rukkasilla ja tarttua toimeen. Pihalle voi rakentaa lumesta mitä vain, kun vain mielikuvitus on rajana. Synnytä linnoja, ukkoja tai jättisuuria palloja.

luonto
Kuvassa kaksi suurta lumipalloa ja nainen.
Minna Mustonen / Yle

Kun materiaalia on tarjolla tarpeeksi ja sitä tupruttaa jatkuvasti lisää, kannattaa tarttua toimeen. Kokkolalainen Marjut Järvimies lapsineen pyöritteli, punnersi ja kampesi takapihalleen komeita, isoja lumipalloja.

– Se näytti yksin hiukan vähältä ja hassulta. Niinpä teimme sille kaksi kaveria, nauraa punaposkinen pallontekijä.

Pihalle tehty taidepläjäys ei välttämättä ole suunnitelmallista, eikä millään muotoa välineurheilua. Muutoin kyllä urheiluksi ja kuntoiluksi tokikin kelpaavaa.

– Olisihan näistäkin palloista isommat saatu, jos olisi vielä mieskin tullut sisältä työntämään. Kyllä tämä kuntoilusta käy. En kyllä tätä palloa vielä ihan ennätyspalloksi sanoisi, kertoo vaatimaton pallontekijä.

Kaksi sylillistä on epävirallisen virallinen lumipallon ympärysmitta. Lumentyöstö ei ole pelkästään omakotiasujille tarkoitettua. Sitähän voi tehdä, kuka vain ja missä vain.

– Nyt on tätä materiaaliakin vaikka kuinka, ja kunhan tulee kunnon nuoskakeli niin voisi mennä vaikka tuohon Länsipuistoon pyörittelemään, vinkkaa Järvimies.

Vaikka lumi on katoavaista, voi muhkeita muotoja muistella kesällä vaikkapa valokuvista.

– Mitäkö näillä isoilla palloilla voi tehdä? No hyppiä vaikka niitten päällä.

Lue seuraavaksi