1. yle.fi
  2. Uutiset

Lohi: Luonnonsuojeluliitto jakaa väärää tietoa

Kansanedustaja Markus Lohi (kesk.) kritisoi Suomen luonnonsuojeluliittoa, joka jakaa sosiaalisessa mediassa väitettä, että hallitus haluaa muuttaa yli 40 000 hehtaaria Suomen kauneimpia retkeilyalueita hakkuuaukoiksi ja tonteiksi. Lohen mukaan väite on täysin perätön.

Markus Lohi
Markus Lohi
Markus LohiMarjukka Talvitie / Yle

Kansanedustaja Markus Lohi (kesk.) sanoo, että Suomen luonnonsuojeluliitto (siirryt toiseen palveluun) jakaa sosiaalisessa mediassa väitettä, jonka mukaan ”hallitus haluaa muuttaa yli 40 000 hehtaaria Suomen kauneimpia retkeilyalueita hakkuuaukoiksi ja tonteiksi. Muun muassa Inarin, Saariselän ja Lemmenjoen retkeilymetsät ovat vaarassa.”

Lohen mukaan tämä on täysin perätön väite.

– Tuolla alueella on tähän mennessä hakattu vuosittain muutama tuhat kuutiometriä puuta luontopalveluiden toimesta. Tämä on noin 0,1 kuutiota per hehtaari. Jatkossa toimitaan samoin. Alueiden käyttöön ei tule muutoksia eikä maita myydä kenellekään. Mökkitontteja ei tulla perustamaan eikä retkeilymetsiä tuhoamaan.

Suomenmaa: Luontopalvelujohtaja ymmärtää luontojärjestöjen huolen

Keskustan äänenkannattaja Suomenmaa kirjoittaa nettijutussaan (siirryt toiseen palveluun), että Metsä­hal­li­tuksen luon­to­pal­ve­lu­joh­taja Rauno Väisänen ymmärtää luontojärjestöjen huolen joiltakin osin.

– Tasesiirrot vaikuttavat virkis­tys­met­sien osalta suoraan niiden tuot­to­vaa­ti­muk­seen ja luon­tais­ta­lou­sa­lu­eiden osalta tasesiirrot voivat jatkossa lisästä niiden liike­toi­min­nal­lista käyttöä. Uskon kuitenkin, että eduskunta tekee lakiin tarvittavia täsmennyksiä. Joka tapauksessa eduskunta ja ministeriöt kuitenkin jatkossakin ohjaavat Metsä­hal­li­tusta ja valtion alueiden käyttöä.

Väisänen sanoo Suomenmaan jutussa, että hän pitää parempana säilyttää eduskunnan päätösvalta nykyisellään kansal­li­so­mai­suutta koskevien tasemuutosten osalta eikä heikentää sitä.

Lisätty klo 15:55 Väisäsen kommentti

Lue seuraavaksi