1. yle.fi
  2. Uutiset

Puijon kisoissa kamppailtiin myös hevihiihdon mestaruudesta – toinen kisapäivä houkutteli vähän kävijöitä paikalle

Kahden hevibändin välinen viestikisa käytiin varsin vähäisen yleisömäärän edessä. Hieman enemmän kävijöitä houkutteli iltapäivän maailmancupin yhdistetyn hiihto-osuus.

Puijo
Turmion kätilöt tuulettaa voittoa.
Turmion kätilöiden joukkue vei voiton Verjnuarmu-bändiä vastaan käydyssä hevihiihdossa. Bändit arvelivat juhlistavansa joka tapauksessa, tuli voitto tai ei.Antti Karhunen / Yle

Puijon kisojen toinen ja viimeinen päivä houkutteli iltapäivällä vain kourallisen ihmisiä seuraamaan maailmancupin yhdistetyn hiihto-osuutta ja Ilkka Herolan pärjäämistä. Herola sijoittui lopulta kuudenneksi ja sai raikuvat kannustus- ja suosionosoitukset yleisöltä.

Yksi onnellinen oli Herolan isä Timo, joka on ollut mukana poikansa harrastuksessa alusta lähtien. Hän on mukana talkoojoukoissa vastaamassa mäkihyppyrinteen huoltotöistä.

Timo Herola.
– Hyppyrimäen kunnostamiseen tarvitaan jopa 150 talkoolaista, kertoo Timo Herola.Antti Karhunen / Yle

– Kyllä tämä on sellainen yhteinen juttu, lapset arvostaa, kun näkevät isän huhkivan hiessä mäkeä tamppaamassa tai puhdistamassa. Olen halunnut olla mukana harrastuksessa, että jos vaikka jotain sattuu, olen ollut paikalla, Timo Herola kertoo.

Puijon kisoissa tarvitaan jopa 150 vapaaehtoista, että saadaan pelkästään mäkihyppykisa käyntiin. Lunta puhalletaan mäestä 16 lehtipuhaltimella. Kaiken kaikkiaan vapaaehtoisia pyörii kisoissa useita satoja.

– Ei tänne helppo ole saada ihmisiä talkootöihin. Jo pelkästään lehtipuhaltimia käyttämään tarvitsee 21 talkoolaista kerralla, Herola kertoo.

Tiukka kamppailu kahden hevibändin välillä

Herola myöntää, että myös yleisöä olisi kisojen toiselle päivälle kaivattu enemmän. Hiihtokilpailun jälkeen Puijon alue näytti hiljentyvän entisestään. Kisapaikalla oli järjestetty kuitenkin runsaasti oheisohjelmaa, kuten pelejä ja mäenlaskua lapsille.

Eläinhahmot kiinnostivat 2-vuotiasta Emmi Tuovista kisapaikalla.
Eläinhahmot kiinnostivat 2-vuotiasta Emmi Tuovista kisapaikalla.Antti Karhunen / Yle

Mira Tuovinen ja 2-vuotias Emmi ihastelivat alueella liikkuvia eläinhahmoja.

– Ollaan laskettu mäkeä, mutta kyllä tuo tiikeri taitaa viedä nyt Emmin kaiken huomion. Toinen paras asia on ollut kisamakkara, Tuovinen naureskelee.

Yksi odotettu kilpailu käytiin kahden hevibändin välillä, kun savolaiset Turmion kätilöt ja Verjnuarmu kamppailivat toisiaan vastaan hiihtoladulla. Kolme kertaa hiihdettävä 100 metrin matka päättyi lopulta Turmion kätilöiden voittoon, vaikka kuopiolaisella Verjnuarmulla oli kotikenttäetu.

– Mahtavaa! Joka tapauksessa olisi ollut syytä juhlia voittoa tai häviötä, mutta voittamaan tultiin, Turmion kätilöiden MC Raaka Pee tuuletti.

Alunperin Verjnuarmun haasteesta lähtynyt idea sai savolaisbändit harjoittelemaan hiihtoa ja valmistautumaan voittoon. He kuitenkin epäilivät, ettei kisa tule olemaan viimeinen.

– Luulen, että kun kerran on tähän alettu, niin tämä ei lopu koskaan. Seuraava kisa voisi olla joku vähän rauhallisempi. Ehkä pituushyppy tai biljardi, MC Raaka Pee pohti.

Puijolla nähdään vielä mäkihyppykilpailu tiistaina kello 20 alkaen.

Lue seuraavaksi