Mies rakensi betonibunkkerin ja kaappasi sinne "tyttöystävän" – pitkä vankeustuomio

Ruotsalaismies valmisteli huolellisesti naisen sieppaamista, mutta sortui sitten hölmöön virheeseen, joka johti paljastumiseen. Käräjäoikeus tuomitsi miehen kymmeneksi vuodeksi vankeuteen.

Ulkomaat
Lato, johon mies oli rakentanut äänieristetyn bunkkerin.
Lato, johon mies oli rakentanut äänieristetyn bunkkerin.Johan Nilsson / EPA

Ruotsalainen 38-vuotias lääkäri on saanut kymmenen vuoden vankeustuomion ihmisryöstöstä.

Ruotsissa paljastui viime vuoden syyskuussa kuohuttava rikos, kun tukholmalainen nainen pääsi kuin ihmeen kaupalla vapaaksi sieppaajansa käsistä.

Mies oli käyttänyt kuusi vuotta rakentaakseen maatilalleen Kristianstadiin ladon sisään jykevän betonibunkkerin, joka oli äänieristetty ja varustettu metalliovilla.

Monimutkainen harhautus

Syyskuussa mies onnistui pääsemään treffeille tukholmalaisen naisen kanssa. Hän puhui naiselle englantia ja uskotteli tälle olevansa töissä rahoitusalalla, kertoo Dagens Nyheter (siirryt toiseen palveluun).

Kahta päivää myöhemmin he tapasivat naisen kotona. Mies oli tuonut mukanaan samppanjaa sekä mansikoita, joista osa oli käsitelty vahvalla unilääkkeellä.

Piirros oikeudenkäynnistä, syytetty (vas.) ja puolustusasianajaja.
Piirros oikeudenkäynnistä, syytetty (vas.) ja puolustusasianajaja.Ingela Landström / EPA

Kun nainen oli lääkkeen voimasta nukahtanut, mies kuljetti hänet pyörätuolilla autolleen ja ajoi 560 kilometrin päähän Kristianstadiin, Etelä-Ruotsiin. Matkan aikana mies oli laittanut omaan ja naisen päähän korkealaatuiset kuminaamarit, jotka muuttivat heidän ulkonäkönsä.

Mies piti naista bunkkerissa kuuden päivän ajan. Oikeudenkäynnissä miestä syytettiin myös naisen raiskaamisesta, mutta syyte hylättiin puuttuvan näytön takia.

Lääkärinä mies otti näytteitä naisesta ja lähetti niitä laboratorioon tutkittaviksi. Tiedotusvälineet eivät kerro, mistä näytteistä oli kyse.

Vapautuminen

Nainen pääsi vapaaksi, kun mies toi hänet taas Tukholmaan. Tarkoituksena oli hakea naisen tavaroita tämän asunnolta, mutta naista etsivä poliisi oli vaihtanut asunnon lukon.

Mies meni naisen kanssa poliisiasemalle hakemaan avainta lukkoon. Mies yritti pakottaa naisen selittämään, että hän oli miehen kanssa vapaaehtoisesti.

Norrmalmin poliisiasemalla poliisimies havaitsi miehen käytöksessä jotain epäilyttävää ja erotti miehen ja naisen toisistaan. Tuolloin nainen puhkesi itkuun ja kertoi sieppauksesta.

Oikeudenkäynnissä miehen ei todettu kärsineen mistään mielenterveyden sairaudesta. Hän itse kertoi vain halunneensa tyttöystävän ja tulevaisuudessa seksikumppanin.

Kymmenen vuoden vankeustuomion lisäksi mies tuomittiin maksamaan 180 000 kruunun eli vajaan 20 000 euron korvaus.

Sekä mies että nainen aikovat valittaa tuomiosta.

Lähteet: Yle