1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Tänne tulisi Rovaniemen uusi uimahalli

Rovaniemen uusi uimahalli sijoittuisi Lapin urheiluopiston ja Ounashallin väliin Ounasvaaralle, jos uusi suunnitelma menee läpi. Uudessa hallissa olisi enemmän vesipinta-alaa kuin kahdessa nykyisessä Rovaniemen uimahallissa yhteensä.

Uusi uimahalli mahtuisi Lapin urheiluopiston ja Ounashallin väliin. Kuva: Hannu Kerkelä / Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Kiinteistöpalvelu

Suunnitelman on tehnyt Rovaniemen koulutuskuntayhtymän kiinteistöpäällikkö Hannu Kerkelä. Kerkelän mukaan asiakirja on hänen alustava esityksensä, johon on poimittu asioita kaupungin tarveselvityksestä.

Uudesta hallista saa kylpylämallisen, sillä hallilla olisi riittävästi korkeutta vesiliukumäkien ja muiden rakentamiseen

Hannu Kerkelä

Alustavassa suunnitelmassa on 50 metriä pitkä pääallas, opetusallas, monitoimiallas, lasten allas ja hyppyallas. Uimahallin bruttopinta-ala olisi yhteensä 7450 neliömetriä.

– Tarpeet voivat vielä muuttua tästä. Uudesta hallista saa kylpylämallisen, sillä hallilla olisi riittävästi korkeutta vesiliukumäkien ja muiden rakentamiseen, mikäli näin halutaan, Kerkelä sanoo.

– Pohjapiirroksessa on kahdeksan 50-metristä rataa. Hyppytorni on erikseen, koska sitä ei ole järkeä rakentaa ison altaan reunalle, sillä se veisi altaasta tilaa. Iso allas voidaan jakaa kolmeen osaan.

Ei ruuhkia?

Sosiaalitilat, tilaussauna, ravintolatila ja vastaanotto olisivat hallin etuosassa. Julkisivu tulisi Lappi Areenalle päin.

Asiakirjan mukaan uudesta uimahalllista huolimatta Ounasvaaralle ei syntyisi pitkäaikaisia ruuhkia, mutta ruuhkaa voisi tulla tapahtumien yhteydessä. Parkkipaikkoja arvioidaan olevan riittävästi alueella, yhteensä runsaat tuhat. Näistä suurin osa on Lappi Areenan yhteydessä.

Rovaniemen kaupungin toimialajohtaja Antti Lassila korostaa, että uusi uimahalli ei välttämättä tulisi näyttämään näiden havainnekuvien mukaisilta.

Uusi uimahalli maksaisi arviolta runsaat 14 miljoonaa euroa. Rovaniemen kaupunki ei ole vielä päättänyt hallin rakentamisesta. Halli rakennetaan Ounasvaaralle, mikäli asiaa valmistelevien virkamiesten tahto menee läpi.

Rovaniemen kaupungin nykyinen, keskustassa oleva uimahalli on huonossa kunnossa.