1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Poliisi: Epätavallisen monta asetta takavarikoitu rikollisilta Pietarsaaressa

Poliisi on loka- ja tammikuun välisenä aikana kerännyt viidessä erillisessä tapauksessa aseita rikollisilta. Joukossa on kolme 22-kaliiperista kivääriä sekä pistooli ja katkaistu haulikko. Aseet löytyivät muun muassa huumerikoksiin ja varkauksiin liittyvien etsintöjen yhteydessä.

Kotimaan uutiset
Kuvassa ase.
Poliisin valokuva takavarikoidusta aseesta.Poliisi

Poliisi sai aseita haltuunsa lokakuussa kolmessa tapauksessa. Ensimmäisessä hylätystä repusta löydettiin katkaistu 22-kaliiperinen pienoiskivääri sekä muun muassa panoksia, metallinen pesäpallomaila ja puukko. Poliisi on saanut esineistä jälkiä, joiden perusteella on todennäköisiä syitä epäillä niiden olleen rikollisten hallussa.

Toisessa tapauksessa 22-kaliiperinen kivääri löydettiin törkeän huumausainerikostutkinnan yhteydessä kotietsinnässä epäillyn luota. Kivääri on todettu Ylivieskasta kesällä 2015 törkeän varkausrikoksen yhteydessä anastetuksi. Kolmannessa lokakuun tapauksessa poliisi otti kiinni kolmen miehen seurueen epäiltynä varkaudesta. Heidän käytössä olleesta autosta löytyi ladattu, yksityisasunnosta anastettu 22-kaliiperinen kivääri.

Tammikuussa tapauksia oli kaksi. Poliisi otti kiinni etsintäkuulutetun henkilön, jonka hallusta löydettiin turvatarkastuksen yhteydessä pistooli ja huumausainetta. Myöhemmin samassa kuussa rikostutkinnan kotietsinnän yhteydessä autotallista löydettiin katkaistu haulikko sekä ampumatarvikkeita ja muuta varastettua omaisuutta.

Tiedotteessaan poliisi kuvaa aseiden määrää epätavallisen suureksi.

Lue seuraavaksi