Oman koulun puolesta vahvaa taistelua – matka suurlukioon ei innosta

Oulun kaupunkiin kuuluvassa Haukiputaan entisessä kunnassa on virinnyt luja tahto säilyttää oma lukio. Kymmenet oppilaat ja opettajat puolustivat omaa opinahjoa tiistaina koulusuunnitelmia käsitelleessä tilaisuudessa.

Oulu
Haukiputaan lukiolla julisteet kertoivat, että kunnassa halutaan säilytättää oma opinahjo.
Kaisa Annala

Oulun keskustasta reilun parinkymmenen kilometrin päässä sijaitsevan Haukiputaan lukion henkilökunta ja oppilaat ovat kampanjoineet lakkauttamisuhan alla olevan koulunsa puolesta näkyvästi.

Haukiputaan lukiolaiset osoittivat mielenilmauksella halunsa säilyttää opinahjo omassa kunnassa ja näyttivät kuvia.
Lukiolaisia ei innosta siirtyä Haukiputaalta Ouluun kouluun.Kaisa Annala

Tiistaina järjestettyyn Oulun koulusuunnitelmia ruotivaan kuntalaistilaisuuteen saapui paikalle kymmeniä oppilaita ja opettajia puolustamaan lukiota. Paikalle oli ripustettu koulun säilyttämistä kannattavia julisteita. Ennen tilaisuutta kuultiin myös opiskelijoiden musiikkiesitys aiheesta.

On aivan järjenköyhyyttä, että ihmisten pitäisi alkaa raahautua busseilla Haukiputaalta kohti keskustaa.

Kaisa Annala

Oppilaskunnan hallituksen ohjaavan opettajan Kaisa Annalan mukaan Haukiputaalla ei riitä ymmärrystä suunnitelmille, joiden mukaan oma lukio lakkautettaisiin, ja oppilaat joutuisivat kulkemaan kouluun Oulun keskustaan.

– On aivan järjenköyhyyttä, että ihmisten pitäisi alkaa raahautua busseilla Haukiputaalta kohti keskustaa. Lukio täytyy säilyttää Haukiputaan kokoisessa paikassa. Meillä on kuitenkin pitkät perinteet, hyvä koulu ja vielä uusi koulurakennuskin, Kaisa Annala perustelee.

Kiisteltyjen kouluverkkosuunnitelmien puinti jatkuu Oulussa vielä keskiviikkona kuntalaistilaisuuden merkeissä. Tilaisuus järjestetään Oulun Lyseon lukiolla iltakuudesta alkaen.

Asukkaille on esitelty helmikuussa Oulun kouluverkkoselvityksen alustavia vaihtoehtoja eli kuuden, seitsemän ja kahdeksan lukion mallia. Lukioiden lakkauttamissuunnitelmat ovat herättäneet kaupunkilaisissa vahvaa vastustusta eri puolilla Oulua.