Suomen ravintoloiden Michelin-tähdet säilyivät ennallaan

Suomen tähtiravintoloiden kaarti pysyi ennallaan. Neljä helsinkiläisravintolaa säilytti Michelin-tähtensä.

Kuva: Yle

Rengasvalmistaja Michelin on julkistanut vuoden 2016 pohjoismaisen ravintolaoppaansa. Suomesta listalle ylsi neljä ravintolaa, jotka kaikki sijaitsevat Helsingissä. Yhden tähden ravintoloina paikkansa säilyttivät Demo, Olo, Ask ja Chef & Sommelier. Tähtiä voi saada enimmillään kolme.

Samat ravintolat mainittiin oppaassa myös viime vuonna. Viidentenä helsinkiläisravintolana listalla silloin ollut Luomo on sittemmin lopettanut toimintansa.

Tähtensä säilyttäneen Olon ravintolapäällikkö Katja Henttunen osallistui oppaan julkaisutilaisuuteen Kööpenhaminassa. Arvostetun tähden saaminen on ravintolalle suuri kunnia, mutta samalla osa asiakkaista saattaa Henttusen mukaan pelästyä Michelin-tähden tuomaa mielikuvaa.

– Joillain on sellainen mielikuva, että tähtiravintolat ovat pönöttäviä, vanhanaikaisia ja pelottavia paikkoja, joissa pitää olla hiljaa, Henttunen kertoo Kööpenhaminasta.

–  Osa pelästyy, mutta toisaalta tähti tuo mukanaan paljon turisteja ja ruokamatkailijoita.

Erinomaisesta hinnan ja laadun suhteesta kertovan Bib Gourmand -maininnan oppaassa saivat helsinkiläiset Boulevard Social, Emo, Farang ja Gaijin.

Michelinin pelkkiin Pohjoismaihin keskittyvä opas julkaistiin tänä vuonna toista kertaa. Opas tulee myyntiin perjantaina.

Kulinaristien ohjekirjaa on julkaistu vuodesta 1900.

* Lisätty Henttusen kommentit klo 12:53