Erikoinen petossarja Tampereen seudulla: yritysten laskuja varastettiin Postin kirjelaatikoista

Ainakin toistakymmentä yritystä on joutunut erikoisen laskuhuijauksen kohteeksi. Väärälle pankkitilille maksetuilla laskuilla petoksista epäillyt ovat keränneet yli 100 000 euroa.

Kotimaa
Postilaatikko
Anna Ruda / Yle

Poliisi tutkii Tampereella, Ylöjärvellä ja Nokialla tehtyä erikoista ja laajaa petossarjaa. Poliisi epäilee, että tekijät ovat anastaneet yritysten lähettämiä laskuja Postin kirjelaatikoista ja väärentäneet sen jälkeen laskuihin tilinumeron. Varkaudet ovat tapahtuneet viime vuoden loppupuolella ja tämän vuoden alussa.

Väärälle pankkitilille maksetuilla laskuilla petoksista epäillyt ovat keränneet yli 100 000 euron rikoshyödyn. Poliisi on kuitenkin yhteistyössä pankkien kanssa saanut suurimman osan rahoista pysäytettyä ennen vääriin käsiin joutumista.

Petoksen kohteeksi on joutunut ainakin yli kymmenen yritystä. Epäiltyjä on useita. Osa heistä pidätetty ja vangittu, mutta jutun tutkinta on kesken.

Poliisi kehottaa kiinnittämään kirjepostina tulevien laskujen maksamisessa erityistä huomiota tilinumeroon ja epäilyttävissä tapauksissa varmistamaan laskun lähettäjältä, että numero on oikea.

Poliisi on jo ollut tai aikoo lähipäivinä olla yhteydessä niihin petoksen kohteeksi joutuneisiin yrityksiin, jotka ovat poliisin tiedossa. Jos joku epäilee joutuneensa petoksen uhriksi, asiasta voi ilmoittaa poliisin numeroon 050 313 7391.

Aiheesta kertoi ensimmäisenä Nokian Uutiset.