Top Gear -juontaja Jeremy Clarkson pyysi anteeksi ja maksoi korvauksia

Myös BBC:n uskotaan osallistuneen korvauksiin, jotka arvellaan vähintään sadaksi tuhanneksi punnaksi. Virallisesti summaa ei ole kerrottu.

kulttuuri
Jeremy Clarkson Top Gear Live -ohjelman harjoituksissa.
Jeremy Clarkson Top Gear Live -ohjelman harjoituksissa Amsterdamissa, Hollannissa, huhtikuussa 2013.Koen van Weel / EPA

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n suositun auto-ohjelman Top Gearin entinen juontaja Jeremy Clarkson on pyytänyt anteeksi väkivaltaisuuttaan ja sanavalintaansa ja maksanut korvauksia kohteekseen joutuneelle tuottajalle Oisin Tymonille.

BBC erotti Clarksonin viime keväänä, kun hän oli lyönyt Tymonia ja kutsunut tätä "laiskaksi irlantilaispaskiaiseksi". Kiivastumisen kerrotaan koskeneen pihviä, jonka Clarkson halusi tilata työpäivän päätteeksi.

Tymon nosti sekä Clarksonia että BBC:tä vastaan syytteen pahoinpitelystä ja rasismista. Clarksonin asianajan mukaan kiista on nyt sovittu ja Tymon saa korvauksia.

Asianajaja ei täsmentänyt korvaussumman kokoa, mutta brittiläisten ja irlantilaisten tiedotusvälineiden mukaan summa on ainakin sata tuhatta puntaa. BBC:n uskotaan maksaneen osan.

Clarkson kehottaa jättämään Tymonin rauhaan

Samalla Clarkson itse esitti ensi kertaa virallisen anteeksipyynnön. Siinä hän sanoo, ettei tapahtunut ollut millään muotoa Tymonin vika.

Clarkson myös pahoitteli kohtelua, jota Tymon on joutunut sietämään hänen erottamisestaan tuohtuneilta, ja kehotti lopettamaan parjauksen.

Lähteet: AP, Yle Uutiset