Koululaisluistelussa ennätysmäärä osallistujia – "Laajempana vaikea toteuttaa kaksipäiväisenä"

Finland Ice Marathonin kaksipäiväiseen koululaisluisteluun on ilmoittautunut tänä vuonna lähes 7 000 koululaista. Lasten mielestä tapahtumassa on kiva talven fiilis.

koululaiset
Koululaisia Kuopion matkustajasatamassa järjestettävässä Finland Ice Marathonin koululaisluistelussa.
Anna Ronkainen / Yle

Vuosittain järjestettävän Finland Ice Marathonin kaksipäiväinen koululaisluistelu on houkutellut tänä vuonna ennätysmäärän osallistujia. Tapahtumaan on ilmoittautunut lähes 7 000 koululaista Kuopiosta ja ympäristökunnista.

– Tänään osallistujia on lähes 4 000 ja huomenna torstaina yli 3 000. Tästä laajempana tätä alkaa olla vaikea enää kaksipäiväisenä toteuttaa, toteaa koululaisluistelua koordinoiva koululiikunnanohjaaja Lari Kilpeläinen.

Toista kertaa tapahtuman järjestelyissä mukana oleva Kilpeläinen on tyytyväinen, että koululaiset ovat lähteneet sankoin joukoin mukaan perinteikkääseen luistelutapahtumaan.

Harvassa kunnassa järjestetään tämmöisiä tapahtumia.

Lari Kilpeläinen

– Vaikka joillekin tulee tunnin matka, niin he kokevat, että tänne kannattaa tulla. Koululaiset nauttivat tästä ja harvassa kunnassa järjestetään tämmöisiä tapahtumia, pohtii Kilpeläinen.

Ensi vuoden osalta hän ei kuitenkaan uskalla vielä ennakoida, että tullaanko tapahtumaa laajentamaan.

– Tapahtuman jälkeen keräämme kommentteja ja sen mukaan teemme ratkaisuja kevään aikana ensi vuotta ajatellen, sanoo Kilpeläinen.

Jää on hyvässä kunnossa

Tänä vuonna keli näyttää suosivan luistelijoita ja jää on Kilpeläisen mukaan hyvässä kunnossa.

– Vaikuttaa siltä, että keli suosii koko tapahtumaviikon ajan. Radanhoitajat ovat myös tehneet hyvää työtä, kiittelee Kilpeläinen.

Jään paksuus on noin 70 senttiä, joten se tulee kestämään hyvin.

– Paikka paikoin on vähän noussut vettä jäälle. Niitä alueita on rajattu pois, ettei koululaisilla kastu vaatteet. Luistelualuetta kyllä riittää.

Täällä on ollut kivaa se, kun on saanut luistella ja siinä saa kuntoilua.

Viivi

Kuopiolaisen Snellmanin koulun oppilaat Jesse, Lauri ja Viivi nauttivat koululaisluistelun tunnelmasta. Tapahtuma on lapsille entuudestaan tuttu ja houkuttelee osallistumaan yhä uudestaan.

– Täällä on ollut kivaa se, kun on saanut luistella ja siinä saa kuntoilua. Tästä päivästä odotan semmoista todella jännittävää ja ihanaa ja sitä, että saa luistella kavereiden kanssa, tuumaa yhdeksänvuotias Viivi.

Lasten mielestä koululaisluistelutapahtumassa on "kiva talven fiilis".