1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Palkittu Hanna Nikkanen valittiin Tampereen yliopiston journalistiikan vierailijaprofessoriksi

Toimittaja Hanna Nikkanen aloittaa vuoden kestävän pestinsä Tampereella elokuun alussa. Tällä hetkellä professuuria hoitaa Rauli Virtanen.

Kotimaan uutiset
Tampereen yliopiston pääsisäänkäynti
Mari Siltanen / Yle

Tampereen yliopiston journalistiikan vierailijaprofessoriksi valittu Hanna Nikkanen on vasta 34-vuotias, mutta jo kokenut ja palkittu toimittaja.

Journalismin yksikköä johtavan Heikki Hellmannin mukaan Nikkasen valinta kertoo profession muutoksesta.

– Nikkanen edustaa uuden sukupolven laatujournalismia. Merkitystä valinnassa oli paitsi hänen opetussuunnitelmallaan myös sillä, että hän on kokenut kouluttaja, Hellman toteaa yliopiston tiedotteessa.

Nikkanen on työskennellyt ulkomaantoimittajana STT:ssä ja verkkojulkaisu fifi.voiman päätoimittajana. Hän on myös verkkojulkaisu Long Playn perustajajäsen ja julkaissut useita kirjoja.

Nikkanen on saanut Bonnierin Suuren journalistipalkinnon vuonna 2013, valtion tiedonjulkistamispalkinnon 2011 ja ollut ehdolla Tieto-Finlandia-palkinnon saajaksi 2012 ja 2014.

Journalistiikan vierailijaprofessuuri on ollut Tampereen yliopistossa vuodesta 2007 alkaen. Ensimmäiset viisi vuotta professuuria rahoitti Helsingin Sanomain säätiö. Tällä hetkellä tehtävää hoitaa toimittaja Rauli Virtanen.