Sinnikkyys palkittin: päihtyneiden päivätoimintakeskukselle löytyi vihdoin tilat Tampereella

Kun vuokratiloja ei ole löytynyt monista yrityksistä huolimatta, Tampereen kaupunki pystyttää siirtorakennuksen tyhjälle tontille Viinikan liikenneympyrän lähelle. Tontti on tällä hetkellä suosittu maksuton parkkipaikka.

Kotimaa
Parkkipaikkana käytetty tyhjä tontti, johon tulee Huoltsun uutta paikkaa suunnitellaan
Matti Vikman / Yle

Päihtyneiden päivätoimintakeskukselle Huoltsulle on löytynyt Tampereella vihdoin uusi tila Viinikan liikenneympyrän läheltä. Entisen Matti Trikoon ja rautatien väliselle alueelle pystytetään kesällä siirtorakennus, joka on tällä hetkellä Vehmaisten koulun käytössä. Rakennukseen tehdään remontti, kun koulu keväällä päättyy.

Päivätoimintakeskus Huoltsu joutuu muuttamaan Vuolteenkadulta Ratinan uuden liikekeskuksen remontin tieltä. Puoleksi vuodeksi Huoltsu etsii väliaikaiset tilat.

– Se oli aika vaikea prosessi löytää näitä tilapaikkoja, johtava ohjaaja Ruut Hiekkanen kertoo.

Naapurien vastustus kaatoi Huoltsun muuton Puutarhankadulle. Uusien vuokratilojen löytyminen oli niin vaikeaa, että viime vuoden lopulla tilakeskuksen toimitusjohtaja Virpi Ekholm oli jo luopua toivosta.

– Pahimmassa vaihtoehdossa koko toiminta on katkolla, Ekholm synkisteli joulukuussa.

Ongelma ratkaistiin vuokraamalla valtiolta tontti viideksi vuodeksi kaupungin keskustan tuntumasta. Junat kolkuttavat ihan vieressä penkkaa pitkin ja Viinikan liikenneympyrässä huristaa vilkas liikenne.

– Ei rautatiestä mitään turvallisuusriskiä ole. Siinä on aika jyrkkä nousu, että saa olla aika sinnikäs jos sitten kapuaa radalle, johtava ohjaaja Ruut Hiekkanen sanoo.

Yle

Siirtorakennus nousee hoitamattomalle tontille, joka on ollut varsin suosittu parkkipaikka.

– Eiväthän autoilijat tykkää, mutta kyllä tästä kaupungista parkkipaikkoja löytyy, kun on kolikkoja taskussa.

Yksi haaste uusien tilojen löytymisessä on ollut tarve pitää Huoltsu keskustan tuntumassa.

– Asiakkaat joutuvat kävelemään pidemmän matkaa keskustasta. Saa nähdä sitten, että kuinka paljon asiakkaat tänne löytävät, Hiekkanen sanoo.