Mikkeli Areenan uusi toimitusjohtaja lupaa monitoimihallista matalan kynnyksen liikuntapaikan

Mikkeli Areenan rakennustyöt on tarkoitus aloittaa syksyllä 2016, ja areenan on suunniteltu valmistuvan alkuvuodesta 2018.

Tapahtumahallit ja -areenat
Timo Welsby.
Pekka Havukainen / Yle

Mikkeli Areena -hankkeen uusi toimitusjohtaja Timo Welsby haluaa luoda monitoimihallista matalan kynnyksen liikuntapaikan kaikille. Vuokatin urheiluopiston rehtorin tehtävästä Mikkeliin siirtyvä Welsby ennustaa, että taloudellinen tilanne tuo projektiin kuitenkin omat haasteensa. Welsby visioi lisäksi tuovansa Vuokatista Mikkeliin oppeja liikuntamatkailun saralla.

Welsbyn mukaan tärkeimmät käyttäjät areenan toiminnan kannalta ovat Mikkelin kaupunki, opiskelijat, urheiluseurat sekä areenassa järjestettävät tapahtumat.

– Minusta on tärkeää, että tila tulee koko alueen käyttöön. Toivon, että siitä tulee matalan kynnyksen paikka, jossa alueen ihmiset uskaltavat ja pystyvät liikkumaan. Ei olla rakentamassa kristallipalloa, jota ihmiset käyvät vain pihalla katsomassa. Ei ole tietenkään itsestäänselvää, että tällainen tila lähtee itsestään pyörimään, vaan pitää tehdä hartiavoimin työtä, mutta en epäile hetkeäkään, etteikö tätä saataisi taloudellisesti kannattavaksi, Welsby povaa.

Uusi toimitusjohtaja lupaa kuulla urheiluseuroja

Welsby valittiin tehtävään 27 hakijan joukosta. Hän on 41-vuotias Varkaudesta kotoisin oleva Britannian kansalainen. Hän aloittaa 20 miljoonan euron monitoimihallihankkeen vetämisen huhtikuun alusta. Welsby on ehtinyt perehtyä uuteen tehtävänsä muutaman päivän ajan.

– Hyvä puoli on se, että erilaisia selvityksiä on tehty ja taustatyöt siltä osin tehty.

Valmistelun aikana syksyllä 2015osa Mikkelin valtuutetuista kritisoi valmistelun uskottavuutta. Myös urheiluseurat olisivat halunneet saada äänensä paremmin kuuluviin. Uusi toimitusjohtaja lupaa kuulla urheiluseuroja, mutta kompromisseja on luvassa.

– Urheiluseroilla on toki omat toiveet, ja ne otetaan huomioon. Kuitenkaan kaikkien toiveita ei voida ottaa huomioon. Minun pitää hallituksen kanssa olla tekemässä ratkaisuja, mitä sinne otetaan. Urheiluseurat ovat kuitenkin toiminnan tärkeä kulmakivi, ja heidän ääntä ei voi jättää kuulumatta, Welsby linjaa.

Kaupungin omistamasta tontista ei ole toistaiseksi kirjoitettu vuokrasopimusta kaupungin kanssa, mutta sopimus syntynee kevään aikana. Mikkelin Kalevankankaalla on tarkoitus aloittaa rakennustyöt syksyllä 2016.

– Huhtikuun alussa minä tartun tehtävään ja sen jälkeen asioita aletaan hoitaa viipymättä.

Areenan on tarkoitus valmistua vuoden 2018 keväällä. Areena Oy:n hallituksen puheenjohtajan Jyrki Koivikon mukaan keväällä 2018 on jo myyty kaksi 8000 hengen yleisötapahtumaa.