Ylijäämäruokaa myyvä kauppa avasi ovensa Kööpenhaminassa

Wefood toimii vapaaehtoisvoimin ja saa myymänsä tuotteet lahjoituksina yhteistyökumppaneilta. Myymälän voitot menevät hyväntekeväisyyteen.

Ulkomaat

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Hyväntekeväisyysjärjestö Folkekirkens Nødhjælp on avannut Tanskan ensimmäisen ylijäämäruokaa myyvän supermarketin.

Tanskan prinsessa Marie (kuvassa vasemmalla) sekä ruoka- ja ympäristöministeri Eva Kjer Hansen olivat mukana kaupan avajaisissa maanantaina.

Maan pääkaupungissa Kööpenhaminassa sijaitseva Wefood-niminen kauppa (siirryt toiseen palveluun) myy tuotteitaan 30–50 prosenttia halvemmalla kuin tavalliset supermarketit.

Wefood myy ruokaa, jota ei voida myydä tavallisissa supermarketeissa. Valikoimaan kuuluu esimerkiksi sellaisia tuotteita, joiden viimeinen myyntipäivä lähestyy tai joiden paketti on vahingoittunut.

Myymälä saa tuotteensa lahjoituksina yhteistyökumppaneilta kuten kauppaketju Føtexilta. Wefoodista voi ostaa muun muassa leipää, hedelmiä, vihanneksia, meijerituotteita sekä muita sekalaiset ruokatarvikkeita.

Wefoodin verkkosivujen mukaan kauppa on tarkoitettu edullisia hintoja metsästäville sekä sellaisille asiakkaille, jotka vastustavat ruoan tuhlausta.

Wefoodin mukaan tanskalaiset heittävät vuodessa yli 700 000 tonnia ruokaa roskiin. Samaan aikaan yli 800 miljoonaa ihmistä kärsii nälästä joka päivä.

Myymälä toimii vapaaehtoisvoimin ja sen myyntitulot menevät nälänhädästä kärsiviin köyhiin maihin. Jos ensimmäinen myymälä menestyy hyvin, niin Wefoodin on tarkoitus avata myöhemmin lisää toimipisteitä muihin kaupunkeihin.