Jari Rantapelkonen on Enontekiön uusi kunnanjohtaja

Enontekiön kunnanvaltuusto on valinnut uudeksi kunnanjohtajaksi Jari Rantapelkosen. Rantapelkonen on valtiotieteiden lisensiaatti ja sotatieteiden tohtori.

Sápmi
Maanpuolustuskorkeakoulun sotilasprofessori Jari Rantapelkonen (vasemmalla) ja ulkoministeriön viestintäjohtaja Jouni Mölsä Ylen aamu-tv:ssä 15. syyskuuta.
Ulkoministeriön viestintäjohtaja Jouni Mölsä ja sotilasprofessori Jari Rantapelkonen keskustelivat siitä, miten informaatiosotaa käydään internetissä ja miten se näkyy Suomessa.

Kunnanvaltuuston äänestyksessä keskiviikkona Jari Rantapelkonen sai 10 ääntä, Hannu Autto sai 3 ääntä ja Laila Nikunlassi 2 ääntä. Enontekiön kunnanvaltuusto ei valinnut kunnanjohtajalle varahenkilöä.

Rantapelkonen on työskentellyt viime ajat Maanpuolustuskorkeakoulussa sotilasprofessorina.

Suosikki vaihtui kunnanhallituksen jälkeen

Tilanne on mielenkiintoinen, sillä Enontekiön kunnanhallituksen ehdotus kunnanjohtajaksi ei ollut Jari Rantapelkonen. Hallitus esitti, että kunnanjohtajaksi valitaan Lapin lennoston ex-esikuntapäällikkö, rovaniemeläinen Jari Nykänen, mutta valtuusto ei lämmennyt Nykäselle.

Nykyinen vs. kunnanjohtaja Mauri Koskela on irtisanoutunut ja vuosilomalla, jolta hän ei palaa enää töihin. Koskelan sijaistama, kansanedustajaksi siirtynyt Mikko Kärnä on myös irtisanoutunut.