1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Videokuvaa Suomusjärven arvokuljetuksen ryöstöpaikalta – Tekijät yhä karkuteillä, konetuliaseita käytetty

Poliisi etsii nyt 5–6 ryöstäjää. G4S Suomen mukaan ryöstö jäi yritykseksi ja henkilövahingoilta on vältytty. Poliisi ei vahvista tietoa.

Uutisvideot: Arvokuljetusryöstön yritys Suomusjärvellä - uutta kuvaa tapahtumapaikalta
Uutisvideot: Arvokuljetusryöstön yritys Suomusjärvellä - uutta kuvaa tapahtumapaikalta

Poliisi sai hälytystehtävän Suomusjärven ryöstöstä klo 8.40 torstaina. Kohde oli G4S Suomen arvokuljetusauto. Tekijät poistuivat paikalta nopeasti, ja poliisitehtävä jatkuu nyt etsintänä.

Arvokuljetusautoon ei ole vielä räjähdysaineiden pelossa voitu mennä sisään. Poliisin terroripommiryhmä selvittää tilannetta.

– Ryöstäjät poistuivat paikalta kahdella ajoneuvolla, mutta todennäköisesti heillä oli aluksi käytössään myös kolmas ajoneuvo, joka on sytytetty tuleen moottoritien kaistalla, kertoo ylikomisario Timo Malinen Lounais-Suomen poliisista.

Pakoautot ovat sininen Mercedes Benz ja hopeanharmaa Ford Transit. Kumpikin auto on löytynyt hylättynä melko läheltä tapahtumapaikkaa, ja pako on jatkunut muilla autoilla.

– Ryöstäjiä on kaikkiaan ollut 5–6 henkilöä. Hätäkeskusilmoituksessa mainittiin konetuliaseet, ja niillä on myös ammuttu, sanoo Malinen.

– Ainakin ryöstäjien joukossa oli suomalaisia, sillä tapahtumapaikalla puhuttiin suomea, toteaa Malinen.

Kuva: Andy Ödman / Yle

"Ryöstö jäi yritykseksi"

Arvokuljetusautossa oli vain kuljettaja, ei muita henkilöitä. Henkilövahingoilta on vältytty.

–  Saamiemme tietojen perusteella kyseessä oli ryöstö, joka jäi yritykseksi, sanotaan G4S Suomen tiedotteessa.

Poliisi tapahtumapaikan läheisyydessä. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Poliisi ei vahvista tietoa.

Helsingin moottoritie oli aluksi poikki molempiin suuntiin Kivihovin kohdalla, ja paikalle järjestettiin kiertotie. Sittemmin liikenne avattiin Turun suuntaan, mutta Helsingin suuntaan moottoritie on suljettuna vielä useita tunteja.

Lounais-Suomen poliisi järjestää asiasta tiedotustilaisuuden Turun poliisiasemalla klo 14. Tilaisuus lähetetään suoranaYle Areenassa.

Kuva: Andy Ödman / Yle
Ryöstöyrityksen kohde G4S-arvokuljetusauto. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva
Kuva: Kalle Mäkelä / Yle
Kuva: Yle Uutisgrafiikka
Kuva: Kalle Mäkelä / Yle
Kuva: Kalle Mäkelä / Yle

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.