1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Nokian Neulomon koe-erä vietiin käsistä – Yhtiö selvittää Nanson tehtaan haltuunottoa

Neulomo on vastikään sopinut koe-erän suunnittelusta Varustelekalle.

Nokialaisen Papu Designin toimiston hyllyt pursuilevat muuttoruljanssin keskellä. Tilausmäärät ovat kasvaneet, ja pian toimintaa jatketaan isommissa tiloissa. Kuva: Anna Sirén / Yle

Nokian Neulomon ensimmäisen koetuotannon ennakkomyynti on onnistunut hyvin. Erän päätuote oli Papu Designin naisten mekko, joka tuli myyntiin keskiviikkona. Mekot varattiin loppuun puolessatoista tunnissa.

Papu Designin mekot on valmistettu Nanson Nokian tehtaalla, jonka lakkauttamisesta Nanso päätti viime joulukuun alussa. Nokian Neulomosta saattaa tulla Nanson tehtaalle jatkaja, mutta jos näin ei käy, tehtaan toiminta lakkaa syksyllä.

Uusi yhteistyökumppani Varustelekasta

Neulomo on etsinyt myös uusia yhteistyökumppaneita. Tänään torstaina yhtiö sopi yhteistyöstä Varusteleka-yhtiön kanssa. Neulomo suunnittelee koe-erän Varustelekan mallistoon, joka tällä hetkellä sisältää esimerkiksi paitoja, sukkia ja housuja. 

Neulomo perustettiin viime vuoden lopulla nimenomaan selvittelemään toiminnan jatkamista Nanson tehtaalla Nokialla. Nokian Neulomo osakeyhtiöön kuuluvat lastenvaate- ja lifestylebrändi Papu Designin ja kierrätystekstiileihin liiketoimintansa perustava TAUKOdesignin sekä ekologisten toimijoiden verkkokauppa-alusta Weecos.

Neulomon toimitusjohtaja Vesa Moisio ei halua arvioida, koska päätös Nanson tehtaan jatkosta tehdään.

Juttua muokattu 26.2. kello 6:36: Korjattu Papu Designin kirjoitusasua.