TVO yllättyi Arevan kassakriisiä koskevista tiedoista: "Ei näy Olkiluodossa"

Talouselämä kertoo, että Olkiluodon kolmosreaktoria rakentava Areva olisi ollut lähellä akuuttia kassakriisiä, jossa yhtiö ei olisi pystynyt maksamaan palkkojaan. Teollisuuden Voiman yhteiskuntaosaston johtaja Anna Lehtiranta sanoo, että Olkiluodossa ei ole havaittu mitään kassakriisiin viittaavaa.

talous
Arevan logo.
Daniel Karmann / EPA

Teollisuuden Voima on yllättynyt tiedoista, joiden mukaan Olkiluodon kolmosreaktoria rakentava Areva olisi ollut lähellä kassakriisiä.

Talouselämän (siirryt toiseen palveluun) tietojen mukaan Areva on ollut tällä viikolla lähellä tilannetta, jossa se ei olisi enää pysynyt maksamaan työntekijöiden palkkoja.

Yhtiö on nyt lykännyt tulosjulkistustaan vuorokaudella saamansa 1,1 miljardin euron käyttöpääomalainan takia. Lainalla yhtiö turvaa maksuvalmiuttaan.

"Ei näy Olkiluodossa"

TVO:n yhteiskuntaosaston johtaja Anna Lehtiranta sanoo, että rahapulasta ei ole ollut Olkiluodossa merkkejä. TVO:n mukaan työt Olkiluodossa etenevät sovitusti ja Areva on edelleen luvannut rakentaa kolmosreaktorin valmiiksi vuoteen 2018 mennessä.

Meidän kannaltamme on hyvä, että Areva on saanut lisärahoitusta.

TVO:n yhteiskuntaosaston johtaja Anna Lehtiranta

– Meillä ei ole ollut tietoa näin vaikeasta tilanteesta, josta Talouselämä kirjoittaa. Lehden tulkinta on vähän yllättävä. Meidän kannaltamme on hyvä, että Areva on saanut lisärahoitusta, Lehtiranta sanoo.

Areva huomion keskipisteenä

Keskustelu Arevan kohtalosta käy parhaillaan kiivaana Ranskassa. Maan hallitus haluaa liittää Arevan toiseen valtionyhtiöön EDF:ään. EDF ei ole ollut innostunut Olkiluodon viivästymisestä seuraavista mahdollisista miljardivastuista.

– Seuraamme keskustelua mielenkiinnolla, TVO:n Lehtiranta kommentoi ranskalaismedian uutisointia.

TVO ja Areva vaativat toisiltaan miljardikorvauksia Olkiluoto kolmosen lykkääntymisen takia. Voimalan piti alkuperäisen suunnitelman mukaan tuottaa sähköä valtakunnanverkkoon jo viime vuosikymmenellä.