1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. ryöstö

Poliisi: Arvokuljetusautoa kohti ammuttiin – räjähteistä ei vielä varmuutta

Poliisi vahvistaa, että ryöstöyrityksen kohteena ollutta arvonkuljetusautoa kohti tulitettiin. Tapahtumapaikalta on löytynyt hylsyjä, mutta aseen tyyppi ei ole vielä ei selvinnyt.

Arvokuljetusauton ryöstöyritys E18-moottoritiellä Salon Suomusjärvellä 25. helmikuuta. Kuva: Kalle Mäkelä / Yle

Arvokuljetusauton ryöstöyrityksessä ammuttiin kohti autoa, ja tapahtumapaikalta Salon Suomusjärvellä on löytynyt hylsyjä.

– Saamieni tietojen mukaan autoa kohti ammuttiin laukauksia tuulilasiin, ehkä muuallekin ajoneuvoon. Tiedossa ei ole, ammuttiinko ihmisiä kohti, mutta ainakaan kukaan ei tässä yhteydessä loukkaantunut, totesi ylikomisario Timo Malinen Yle Turun haastattelussa.

Käytetyn aseen tyypistä ei ole kuitenkaan vielä tarkempaa tietoa. Räjähde-epäilyistä Lounais-Suomen poliisi ja Krp olivat vähäsanaisia torstaina alkuiltapäivästä pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Arvokuljetusauto oli pysäytetty Turku-Helsinki moottoritielle ja aseistetut ryöstäjät olivat pakottaneet autossa yksin olleen kuljettajan ulos autosta. Pysäyttämiseen ryöstäjät käyttivät moottoritielle arvokuljetusauton eteen pysäköityä kuorma-autoa. Tapahtumaan liittyi myös henkilöauto, jonka ryöstäjät olivat sytyttäneet palamaan.

Esitutkinta on ollut alkuvaiheesta alkaen Keskusrikospoliisin kontolla, koska kaikella todennäköisyydellä kyseessä on ulkomainen järjestäytynyt rikollisuus.

Poliisilla on vain vähän tietoja tekijöistä. Tiedotustilaisuudessa poliisi oli haluton vahvistamaan julkisuudessa liikkuneita tietoja tekijöistä, kuten heidän kansallisuuttaan tai edes sukupuoltaan.

Tällä hetkellä poliisilla ei ole tietoa, mihin suuntaan tekijät pakenivat. Poliisi kaipaa silminnäkijöiden havaintoja vihjepuhelimeensa 040-3713177 tai tku.krp@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).

Tapahtuman tutkinta vaikutti pitkään E18-moottoritien liikenteeseen Turusta Helsingin suuntaan. Liikenne palautui normaaliksi kello 16 jälkeen, kun tutkinta rikospaikalla saatiin valmiiksi.

Ryöstö tapahtui moottoritiellä Helsinkiin menevien kaistalla Suomusjärven keskustan ja Kivihovin liittymän välillä.

Poliisi sai hälytystehtävän G4S Suomen arvokuljetusauton ryöstönyrityksestä Salon Suomusjärvellä klo 8.40 torstaina. Arvokuljetusauton tutkintaa on hidastunut pelko mahdollisista räjähteistä. Poliisin terroripommiryhmä selvitti tilannetta.

Tekijät poistuivat paikalta nopeasti kahdella ajoneuvolla, jotka löydettiin lähistöltä, vain muutamien satojen metrien päästä pian ryöstöyrityksen jälkeen.

Tämän hetkisten tietojen mukaan tekijöitä on kaikkiaan ollut 5-6 henkilöä, ja ainakin osa heistä on puhunut suomea.

Edit 15.21: Lisätty ylikomisario Malisen kommentti. 15.48 Liikenne palautunut normaaliksi.