1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. terveys

Tilauksia enemmän kuin on tuotantoa – Lihashuoltolaite murtautumassa Jenkkeihin

Huippu-urheilijoille, kuntoliikkujille sekä kuntoutusta tarvitseville suunnitellulle lihashuoltorullalle on löytynyt jälleenmyyjät sekä Britanniaan että Yhdysvaltoihin. Laitetta on valmistettu käsipelillä kajaanilaisessa toimistossa, mutta nyt tuotantoa uusitaan isompia markkinoita varten.

terveys
HighRoller Suomen toimitusjohtaja Juha Juntunen esittelee lihashuoltolaitetta.
Jarmo Nuotio / Yle

Vuoden verran koemyynnissä ollut kajaanilainen lihashuoltolaite HighRoller on saanut ensimmäiset ulkomaiset jälleenmyyntisopimukset Britanniaan ja Yhdysvaltoihin. HighRoller Suomen toimitusjohtaja Juha Juntunen toteaa, että tähän ei ole tarkoitus jäädä.

– Laitteen potentiaali on nyt nähty, se soveltuu sellaisenaan monen maan markkinoille. Sitä voivat käyttää niin huippu-urheilijat kuin kuntoilijat kotonaan lihashuoltolaitteena. Uutena on tullut mukaan laitteen käyttö fysioterapiassa kuntoutuksen tarvitsijoille.

Laitetta kootaan nyt käsityönä toimistotiloissa, mutta edessä on isompien tilojen hankkiminen.

– Haasteena on tuotantokapasiteetin kasvattaminen. Emme pysty toimittamaan tavaraa sitä vauhtia kuin sitä on tilattu. Tarvitaan uudet kokoonpanotilat, tai ainakin varastotilaa. Myös tuotetta on tarkoitus vielä kehittää.

Tähtäin kerralla korkealle

Parhaillaan toimistossa kootaan muutaman sadan kappaleen HighRoller-erää Britanniaan jälleenmyyjän käyttöön.

Tarkoituksena on saada täältä liikkeelle kymmeniä tuhansia HighRollereita vuodessa.

Juha Juntunen

– Kun saamme tuotantoa kasvatettua, suuntaamme keväällä tai alkukesästä Yhdysvaltoihin, minne on myös tehty jälleenmyyntisopimus.

Juntunen toteaa, että henkseleitä ei paukutella, mutta tavoitteet ovat korkealla.

– Nyt tehdään muutaman sadan kappaleen vauhtia, mutta tarkoituksena on saada täältä liikkeelle kymmeniä tuhansia HighRollereita vuodessa, eikä se ole yläraja. Kyllä tästä menestystuote tehdään.

Lue seuraavaksi