Luotto proteiiniin jatkuu – patukkatehdas laajentaa juomiin

Proteiinipatukoita valmistavan yrityksen uudet aluevaltaukset tuovat Toholammille arviolta 20 uutta työpaikkaa. Yrityksen kanssa kilpailevia valmistajia on Euroopassa vain muutamia.

Kotimaa
Työntekijöitä patukkatehtaalla.
YLE / Kalle Niskala

Toholammin Härkänevalla proteiinipatukoita valmistava Leader Snack Factory aloittaa pian suklaiden valmistuksen, mutta aivan uusin aluevaltaus on proteiinijuomissa. Toimitusjohtaja Janne Hakala uskoo liiketoiminnan laajentamisen vahvistavan yrityksen asemaa päivittäistavarakaupassa.

Yritys on jo valmistanut uusissa tiloissaan proteiini- ja palautusjuomia.

– Tarkoituksena on laajentaa erilaisiin lisäaineettomiin marjamehuihin ja siitä hedelmäjuomiin.

Hakalan mukaan juomateollisuudessa on paljon yrittäjiä, mutta yrityksen kanssa kilpailevia valmistajia on Euroopassa vain muutamia.

– Meidän paikkamme on enemmän vaikeammissa proteiinituotteissa ja hyvinvointituotteissa, joiden valmistaminen ei välttämättä onnistu isoilta juomajäteiltä.

Yrityksen laajennusten uskotaan työllistävän lisää väkeä Toholammilla.

– Näillä kahdella uudella aluevaltauksella, suklaalla ja nestemäisillä juomilla tulemme työllistämään vuoden aikana noin 20 ihmistä lisää, Janne Hakala arvioi.

Lisäksi yritys suunnittelee patukkatehtaan laajennusta, jonka jälkeen se olisi toiseksi suurin proteiinipatukoiden toimija Euroopassa.