yle.fi-etusivu

Mitä haluat kysyä oikeus- ja työministeri Jari Lindströmiltä?

Työttömyys kasvaa ja avoimet työnpaikat lisääntyvät. Yhteiskuntasopimusta väännetään, turvapaikanhakijat tulisi kotouttaa sekä työllistää, ja työttömyysturvaa haluttaisiin hallitusohjelman mukaisesti kiristää. Mitä kevät työmarkkinoilla tuo tullessaan? TV1:n Ykkösaamun vieraana on oikeus- ja työministeri Jari Lindström.

Kotimaa
Jari Lindström
Oikeusministeri Jari Lindström Jussi Nukari / Lehtikuva

Työttömyys kasvaa samalla kun avointen työpaikkojen määrä lisääntyy. Työttömyysprosentti nousi jo 9,3 prosenttiin tammikuussa, kun avointen työpaikkojen määrä samaan aikaan kasvoi viime vuoden lopulla 11 prosentilla vuoden takaiseen verrattuna. Mitä työmarkkinoilla oikein tapahtuu?

Yhteiskuntasopimus on kuopattu, herätetty henkiin ja nyt sorvattavana jo viidettä kertaa, tuleeko nyt valmista?

Turvapaikanhakijoiden kotouttaminen on yhä ajankohtaisempi asia, kun suuri osa turvapaikanhakijoista pääsee työmarkkinoille karenssiaikojen umpeutuessa. Miten heidät työllistetään?

Samalla työ- ja elinkeinoministeriössä pohditaan tulisiko työttömyysturvaa kiristää esimerkiksi ammattitaitosuojan poistamisella.

Mitä kevät työmarkkinoilla tuo tullessaan?

Lauantaina TV1:n Ykkösaamussa Seija Raution vieraana on oikeus- ja työministeri Jari Lindström.

Mitä haluat häneltä kysyä?

Lindströmille voi lähettää kysymyksiä osoitteeseen tv1.ykkosaamu@yle.fi (siirryt toiseen palveluun) tai verkkolomakkeella.