Tämä tiedetään Salon arvokuljetusryöstöstä

Aseistautuneet ja naamioituneet ryöstäjät pysäyttivät turvallisuuspalveluja tarjoavan G4S-yhtiön arvokuljetusauton torstaiaamuna Valtatie 1:llä Salon Suomusjärvellä. Ryöstäjät pakenivat paikalta ilman saalista.

Poliisi tapahtumapaikan läheisyydessä. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Turvallisuuspalveluja tarjoavan G4S-yhtiön arvokuljetusauto yritettiin ryöstää torstaiaamuna Valtatie 1:llä Salon Suomusjärvellä. Aseistautuneet ja naamioituneet ryöstäjät pysäyttivät Turusta Helsinkiin matkalla olleen arvokuljetusauton moottoritiellä puoli yhdeksän aikaan.

Poliisin mukaan tekijät lähestyivät arvokuljetusautoa usealla ajoneuvolla ja tavoittaessaan kuljetuksen he pysäyttivät sen kuorma-auton avulla. Silminnäkijän mukaan sinisiin haalareihin pukeutuneet henkilöt ohjasivat liikennettä hetken ajan tapahtumapaikan ohitse.

Ryöstäjät ampuivat ainakin kerran arvokuljetusautoa kohti ja pakottivat yksin autossa olleen kuljettajan ulos. Kuljettaja selvisi ryöstöstä ilman vammoja.

Ryöstöyrityksen yhteydessä tekijät sytyttivät arvokuljetusauton taakse pysäytetyn henkilöauton tuleen.

Ryöstäjät eivät onnistuneet saamaan saalista. He pakenivat paikalta sinisellä Mercedes Benz Vito -pakettiautolla ja harmaalla Ford Transit -pakettiautolla. Pakoautot löytyivät hylättyinä muutaman sadan metrin päässä moottoritien levikealueelta. Siitä tekijät ovat poliisin mukaan jatkaneet matkaa kahdella tai kolmella henkilöautolla.

Poliisin saapuessa tapahtumapaikalla tekijät olivat jo poistuneet. Poliisilla ei ole tietoa, mihin suuntaan ryöstäjät jatkoivat pakoaan.

Myöskään ryöstäjien lukumäärä, henkilöllisyydet tai kansallisuudet eivät ole tiedossa. Poliisi kertoi aiemmin ainakin osan ryöstäjistä puhuneen suomea, mutta tätä tietoa ei ole myöhemmin vahvistettu.

Poliisi sulki Valtatie 1:n rikospaikkatutkinnan ajaksi. Tie avattiin liikenteelle puoli viiden maissa.

Ryöstöyrityksen tutkinta on siirtynyt Keskusrikospoliisille, koska kyse on järjestäytyneestä rikollisuudesta. Poliisi etsii tekijöitä ja toivoo silminnäkijöiden havaintoja vihjepuhelimeensa 040 371 3177 tai sähköpostilla tku.krp@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).