1. yle.fi
  2. Uutiset

Valitusrumba voi viivästyttää yhä Sorsapuiston tekojään valmistumista

Tampereen kaupunki tervehtii ilolla Sorsapuistossa joulukuussa toteutettavaa Ulkojäät-tapahtumaa, jolla se aikoo juhlistaa uuden suuren tekojääradan avajaisia. Tekojään valmistuminen joulukuuksi ei ole kuitenkaan kirkossa kuulutettu. Tekojään laitevalmistajien valitusrumba on jo siirtänyt Sorsapuiston kentän valmistumisaikataulua ja mikäli toisen laitevalmistajan valitus etenee korkeimpaan hallinto-oikeuteen, siirtyy tekojään valmistuminen hamaan tulevaisuuteen

Kotimaan uutiset
Havainnekuva Tampereen Sorsapuiston ulkojäästä joulukuun liigaotteluita varten 2016
Ilves Hockey Oy

Perinteikäs jääkiekon SM-liigaseura Ilves kertoi torstaina Tampereella pelattavan pitkästä aikaa liigatason ulkoilmaotteluita. Ilveksen on tarkoitus kohdata joulukuun puolenvälin tienoilla Sorsapuiston uudella tekojäällä paikalliskamppailussa Tappara ja toisessa taistossa Helsingin liigaylpeys HIFK.

Tekojääradan valmistumisen ja viivästymisen osalta kupletin juoni on edennyt lyhykäisyydessään seuraavasti: Tampereen kaupunki kilpailutti laitevalmistajat tekojään rakentamista varten ja valitsi kilpailutuksen voittajan. Hävinnyt osapuoli valitti asiasta markkinaoikeuteen, joka kumosi kaupungin päätöksen.

Markkinaoikeuden päätöksen mukaisesti Tampereen kaupunki valitsi laitetoimittajakseen aiemmin kilpailun hävinneen tahon. Alun perin tekojään toteuttajaksi valittu laitetoimittaja ei kuitenkaan tyytynyt markkinaoikeuden päätökseen, vaan on valittanut sen päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Tällä hetkellä Tampereen kaupunki laatii korkeimmalle hallinto-oikeudelle vastinetta. Mikäli korkein hallinto-oikeus ottaa toisen laitevalmistajan valituksen käsiteltäväkseen, tulee tekojään valmistuminen siirtymään reilusti ohi joulukuuksi kaavaillun Ulkojäät-tapahtuman.

Ulkoilmaottelut pelataan joka tapauksessa

Kaupungin mukaan joulukuun ulkoilmaottelut eivät ole kuitenkaan uhattuna, sillä kaupunki on tehnyt tapahtuman vastuullisen pääjärjestäjän Ilves-Hockeyn kanssa sopimuksen, jossa järjestäjä sitoutuu hankkimaan Sorsapuistoon pienemmän siirrettävän tekojään tapahtuman ajaksi.

– Kaupunki vastaa ainoastaan jään hoidosta, muut asiat kuten katsomoiden ja kaukalon rakentaminen ja purkaminen ovat järjestäjän vastuulla, tilaajapäällikkö Lauri Savisaari painottaa.

Tampereen kaupungin osalta rakentaminen aiotaan käynnistää heti syksyllä, jos lainvoimaiset päätökset tekojäälaitteiston hankinnasta saadaan siihen mennessä. Mikäli asiaa käsitellään korkeimmassa hallinto-oikeudessa, Sorsapuiston kentät ovat Ulkojäät-tapahtuman jälkeen ainakin vielä ensi talven nykyisenkaltaisessa käytössä

Lue seuraavaksi