STT: Soini ei lyönyt oikeuskanslerin mukaan laimin medioiden tasapuolisuutta

Oikeuskanslerille tehtiin viime vuonna kantelu, jonka taustalla oli se, että Soini kieltäytyi toistuvasti antamasta haastattelua Hufvudstadsbladetille.

politiikka
Ulkoministeri Timo Soini
Ulkoministeri Timo SoiniVesa Moilanen / Lehtikuva

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) ei ole ministerinä lyönyt laimin tasapuolisuutta medioita kohtaan, oikeuskansleri Jaakko Jonkka linjaa. Oikeuskanslerin kannasta kertoo STT.

Oikeuskanslerille oli tehty viime vuoden lopulla kantelu, jonka taustalla oli se, että Soini kieltäytyi toistuvasti antamasta haastattelua Hufvudstadsbladetille. Boikotoinnin syyksi ulkoministeri nimesi Hbl:ssä julkaistut kirjoitukset, joissa on hänen mukaansa vihjailtu perussuomalaisten puheenjohtajan olevan rasisti.

Soini vihjasi Ylelle joulukuussa boikotin purkamisesta ja kehotti Hufvudstadsbladetia jättämään hänelle edelleen haastattelupyyntöjä.

Politiikan toimittajien yhdistys otti asiaan kantaa tammikuussa. Kannanotossa Soinin linjaa paheksuttiin.

Soini itse kommentoi oikeuskanslerin päätöstä tänään torstaina blogissaan (siirryt toiseen palveluun) sanoen toivovansa, että niin kantelija, Hufvudstadsbladetin päätoimittaja ja muut asiasta lausuneet vetävät asiasta tarpeelliset johtopäätökset ja oikaisevat virheelliset käsityksensä.