1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rauma

Rauman kauppakeskuskaavan laadinnassa muotovirhe – kaava kumoon

Rauman Kanalin Länsirannan kaavan laadinnassa on tehty muotovirhe. Kauppakeskuskaavaa on ollut hyväksymässä poliitikko, joka on työsuhteessa kaavoituksesta hyötyvään osuuskauppa Keulaan.

Rauma
Rauman Kanalin Länsirannan havainnekuva
Rauman Kanalin Länsirannan havainnekuva.SIGGE Arkkitehdit

Rauma joutunee käsittelemään uudestaan Kanalin Länsirannan kauppakeskuskaavan. Syynä on kaavan käsittelyssä syntynyt muotovirhe.

Kaavan tarkoittamalle alueelle on tulossa kauppakeskus. Kaava-alueen maanomistajista yksi on S-ryhmään kuuluva Osuuskauppa Keula.

Kaavaa on ollut hyväksymässä kaavoitusjaostossa, kaupunginhallituksessa ja -valtuustossa osuuskauppaan työsuhteessa oleva ja Keulan hallintoneuvostossa istuva Sirpa Viitanen (sd.). Rauman kaupungin lakimies ehdottaa kaupunginhallitukselle, että se myöntäisi esteellisyysväitteen oikeaksi.

Uusi käsittely

Käytännössä kaava jouduttaneen kumoamaan Turun hallinto-oikeudessa, minkä jälkeen asia käsitellään uudestaan.

Valituksen Kanalin Länsirannan kaavasta esteellisyyteen vedoten on tehnyt Vanha Rauma -yhdistys. Hallinto-oikeudelle on tehty asiasta myös muita valituksia.

Kanalin Länsirannan kaava on jakanut mielipiteitä koko valmistelutyön ajan. Muun muassa Museovirasto on esittänyt huolensa siitä, että kauppakeskus uhkaa Vanhan Rauman asemaa Unescon maailmanperintökohteena.

Lue seuraavaksi