Muovipussista Messi-paidan askarrellut afgaanipoika sai sankariltaan oikean pelipaidan – video

"Minä rakastan Messiä, ja paidassani lukee, että Messi rakastaa minua", viisivuotias Murtaza Ahmadi sanoi.

urheilu
Uutisvideot: Afgaanipoika sai Messi-pelipaidan
Uutisvideot: Afgaanipoika sai Messi-pelipaidan

Afganistanilaisen Murtaza Ahmadin, 5, ei enää tarvitse pelata jalkapalloa muovipussista tehdyssä pelipaidassa. Sosiaalisessa mediassa levinneiden kuvien julkisuuteen nostama poika sai torstaina postia sankariltaan, jalkapallotähti Lionel Messiltä.

– Minä rakastan Messiä, ja paidassani lukee, että Messi rakastaa minua, Murtaza sanoi YK:n lastenjärjestö Unicefin Afganistanin toimiston mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Unicef toimitti perille hyväntahdonlähettiläänsä Messin terveiset, Argentiinan maajoukkueen ja Barcelonan nimikirjoituksella varustetut pelipaidat sekä jalkapallon.

Pojan isä Arif Ahmadi kertoi uutistoimisto Reutersille, että Murtaza oli pyytänyt Messin pelipaitaa, mutta köyhällä syrjäseudulla asuva perhe ei kyennyt sellaista hankkimaan.

Neuvokas veli auttoi Murtazaa askartelemaan itselleen Argentiinan pelipaitaa muistuttavan asun sinivalkoraidallisesta muovikassista. Selkään kirjoitettiin Messin nimi ja pelinumero 10.

Kuvat muovipussipaitaan sonnustautuneesta pojasta levisivät nopeasti verkossa, ja Murtazan henkilöllisyys saatiin selvitettyä muutamien mutkien jälkeen. Välillä ehdittiin epäillä, että hän olisi irakilainen.

Afganistanin jalkapalloliitto on sanonut olevansa yhteydessä Messin edustajiin, jotta Murtaza pääsisi tapaamaan sankariaan.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lähteet: Reuters